Het verhaal achter de namen van Marcel en Espen

geplaatst in: Espen, Mama, Marcel | 0

Vorige week schreef ik dat mijn website deze maand tien jaar bestaat en ik vroeg aan jullie of er dingen zijn die jullie nu écht van mij willen weten. Ik kreeg een leuke vraag van Audrey. Zij is benieuwd naar het verhaal achter de voornamen van Marcel en Espen. Ook vroeg ze me welke namen er nog meer op ons lijstje stonden. Deze vraag heb ik nog niet eerder beantwoord, dus daarom schrijf ik vandaag een stukje over de namen van de jongens.

Marcel Laurens

Toen ik zwanger was van Marcel, waren we er binnen een week wel uit wat de namen zouden worden voor zowel een jongetje als een meisje. Het was eigenlijk heel simpel. We wilden de baby graag twee voornamen geven. Al in het begin van onze relatie had Pel al een keer laten vallen dat als we ooit een jongetje zouden krijgen, dat hij dan voor de naam Marcel wilde kiezen. Dat was ook het moment dat hij mij vertelde over zijn eigen broertje Marcel, die helaas maar 11 dagen oud heeft mogen worden. Voor hem was het belangrijk om die naam door te geven aan zijn eigen zoon. Ik vond het ook meteen een mooie naam. Uiteraard hebben we dit vervolgens netjes overlegd met mijn schoonouders en zij vonden het een mooi idee. Laurens is eigenlijk de achternaam van Pel. Marcel zou mijn achternaam gaan dragen en daarom gaven we hem de achternaam van zijn vader als tweede naam. Zo heeft onze oudste dus eigenlijk allebei onze namen in zijn volledige naam verwerkt zitten.

Bij Marcel hadden we dus geen andere jongensnamen op ons lijstje staan. Wel hadden we natuurlijk ook een meisjesnaam bedacht. Ik wilde erg graag kiezen voor de naam Megan. En aangezien Marcel ook met een M begint, hadden we bedacht dat het dan Megan Lauren zou worden. Zo waren beide opties M.L. en dan vonden we een mooi idee. Uiteindelijk werd het dus een jongen en kon de meisjesnaam de prullenbak in.

Espen Thor

De eerste keer waren we er snel uit, maar bij de zwangerschap van Espen heeft het nog best lang geduurd voor we de knop doorgehakt hebben. We hadden onszelf allerlei eisen opgelegd. Zo wilden we geen naam die met een M, R of P begon, omdat ons dat onhandig leek met binnenkomende post. Ook moest het op de een of andere manier wel een beetje bij Marcel passen. Bij de tweede kwamen we er achter dat onze smaak qua namen toch verder uit elkaar lag dan we dachten en we besloten om pas te kiezen als we het geslacht wisten.

Ik had een voorkeur voor stoere namen. Ik weet dat ik namen zoals Viktor en Owen erg mooi vond. Pel kwam vaak met namen die je in het Engels zou uitspreken zoals Anthony (creatief vernoemd naar mijn vader) en Chester (hey, die hebben we uiteindelijk bewaard voor de kat!), maar ook de naam Kenji vond hij geweldig (omdat het ’tweede zoon’ betekent.)  Deze namen vond ik weer niet leuk bij Marcel. Zo zijn er oneindig veel namen voorbij gekomen. Mijn ‘absolute favoriet’ had ik al die tijd achter de hand gehouden en toen het duidelijk werd dat we er niet uit zouden komen, gooide ik die er pas in. Espen. Pel moest er even aan wennen, maar er zat een voordeel aan voor hem. We zijn beide fan van Marvel. Ook was het zo dat de namen Marcel en Laurens beide een oorsprong vinden in het Latijn. Aangezien Espen uit het Noors komt, konden we dan een tweede naam kiezen die ook uit die richting kwam. Zo kwam Thor ter sprake. Espen Thor is afgekort E.T.. en dat vonden we ook wel weer passend, omdat we samen erg dol zijn op films. Zo waren we na een lange zoektocht toch erg tevreden over de naam voor onze tweede zoon.

Delen of geheim houden?

Je ziet steeds vaker dat mensen de naam van hun kindje al delen met de wereld voordat de baby geboren is. Wij hebben dit niet gedaan, maar de namen waren ook niet helemaal geheim. In het geval van Marcel hadden we natuurlijk al gevraagd aan mijn schoonouders of zij dit ok vonden en daarom wisten ze zijn voornaam al. Daarom kozen we ervoor om de naam ook alvast te delen met mijn ouders. Bij Espen wist niemand ervan en dat hadden we zo kunnen houden. Uiteindelijk waren we zo enthousiast over zijn naam dat we hem weer met onze ouders gedeeld hebben. Voor de rest van de wereld was Espen tot zijn geboorte Baby Pluis.

Hoe zijn jullie op de naam van jullie kindje(s) gekomen? Hebben jullie de naam van tevoren met iemand gedeeld of was het een geheim?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.