Herinneringen aan Utrecht – Feyenoord

geplaatst in: Sport | 9

Ken je dat? Dat er dan een nummer op de radio is en dat er dan bepaalde herinneringen boven komen aan een gebeurtenis of een persoon? Dat gebeurt mij redelijk vaak. Ik heb dat niet alleen met muziek, maar ook met voetbal. Bepaalde wedstrijden brengen me in gedachte terug naar het verleden en de persoon met wie ik ze gekeken heb.

UtrechtFeyenoord

Vanmiddag speelt FC Utrecht tegen Feyenoord. Dat is zo’n typische wedstrijd die me doet denken aan ‘vroeger’. Mijn eerste vriendje was voor Feyenoord en ik ben al mijn hele leven voor FC Utrecht. Ieder jaar probeerden we samen naar minimaal één van deze wedstrijden toe te gaan. Samen naar het voetbal dus, maar wel ieder voor een ander team. Ik heb daar mooie herinneringen aan.

Zo kan ik me een wedstrijd herinneren in de Kuip waarbij Utrecht er flink van langs kreeg. Ik vond het maar niets. Elke keer dat Feyenoord scoorde, stond het hele vak te juichen, behalve ik. Mijn vriend porde me in mijn zij en keek me aan met zo’n blik in zijn ogen van ‘als je maar niet laat merken dat je voor Utrecht bent’. Ik haalde mijn schouders op. Ik kwam daar wel mee weg, als tienermeisje. De man naast me zei zoiets als “Tsja, vrouwen snappen er ook niets van” en keek rustig verder. Andersom scoorde Feyenoord een keer de 0 – 1 in de Galgenwaard. Hij sprong op, keek om zich heen en begon te vloeken, om er nog een beetje bij te horen.

Deze herinneringen horen uiteraard in het verleden. Soms komen ze even boven, om daarna weer te vertrekken. Het leven gaat tenslotte door. Inmiddels heb ik een seizoenkaart voor FC Utrecht en ga ik veel vaker naar het stadion toe, samen met H. en mijn moeder. Daar maken we samen nieuwe herinneringen. Vanmiddag kijken we de wedstrijd thuis op de bank. Ik hoop vooral op een mooie wedstrijd, maar als het even kan zie ik het liefst 3 punten voor FC Utrecht.

9 reacties

 1. Daan

  Hahaaha lol, zo zat ik ooit, lang geleden, in een tijd dat ik het Nederlands voetbal nog een beetje de moeite waard vond, als PSV-fan bij Vitesse-PSV, in het thuisvak van Vitesse 😛

 2. Zina

  Ah leuk, je bent ook een voetbalmeisje! Ik vind het echt leuk dat Fc Utrecht het dit seizoen zo goed doet, ik vind het echt een leuk cluppie :p

  • Roxanne

   Ja dat is inderdaad leuk, hoewel de uitslag van vandaag toch minder was!

 3. Serena

  Ik heb dus helemaal niets met voetbal. De hashtags in mijn TL worden ook steevast direct op mute gezet… Maar ieder zijn ding natuurlijk!!!

 4. Mich

  Ik volg je FC Utrecht tweets met veel plezier. Je weet wel dat ik voor een andere club ben, maar dat maakt niet uit, als iedereen gewoon respectvol met elkaar om gaat, is er niks aan de hand.

  • Roxanne

   Dat maakt mij niets uit hoor, het is net wat je zegt. Een grapje hier en daar moet kunnen, als het niet te ver gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.