Grote Schoonmaak – Beter Bloggen Challenge 1

geplaatst in: Internet & Technologie | 0

Toen ik een paar weken geleden op Craving Pages las over de Beter Bloggen Challenge, besloot ik er toch aan mee te doen. Het kan tenslotte geen kwaad om je eigen blog af en toe even kritisch te bekijken. Het eerste deel van de challenge was een grote schoonmaak. Kijk, dat komt goed uit, want maart is de maand dat de grote schoonmaak bij mij toch al centraal staat in mijn leven.

Joany schreef het volgende over de grote schoonmaak van je blog:
“Overzicht is de eerste stap naar een betere blog en daarom gebruiken we de maand maart voor het aanpakken van de inhoud van je site. Zijn er pagina’s die je niet meer gebruikt? Heb je al die categorieën wel echt nodig? Staan er nog artikelen stof te vangen in de concepten map? Tijd voor de grote schoonmaak.”

Daar kon ik wel iets mee. Bij het opruimen van mijn blog denk ik inderdaad ook snel aan de categorieën, tags en drafts.  Je kunt de categorieën op mijn blog vinden in de sidebar door middel van een drop down menu. Hier passen twintig categorieën in zonder dat je een scrollbalkje krijgt aan de zijkant. Mijn streven is dus altijd om maximaal twintig verschillende categorieën te hebben. Op het moment van de schoonmaak had ik er negentien, dus op zich zat ik veilig. Wel zijn er dingen veranderd in mijn leven sinds ik begon met bloggen op het domein roxxy84.nl.

Wat ik heb veranderd

Allereerst ben ik in 2013 afgestudeerd. Aan het kopje ‘studeren’ wordt daarom niets nieuws meer toegevoegd. Deze categorie viel onder de grotere categorie ‘Werk & Studie’ en daarom heb ik ervoor gekozen om alle blogjes daaronder te laten vallen en de categorie ‘Studeren’ te verwijderen.

Toen ik bezig was met de categorieën viel mijn ook op de tool ‘Categories & Tags Converter’. Deze heb ik geinstalleerd en vervolgens gebruikt om de categorie ‘Gadgets & Games’ om te zetten naar een tag. Er stonden namelijk slechts vijf blogjes in deze categorie en deze stonden allemaal ook in een andere categorie. Een tag is daarom in mijn ogen voldoende om ze met elkaar te verbinden.

Als laatste keek ik naar de drafts die ik nog had staan. Dit waren er dertig. Hiervan heb ik er zeven direct verwijderd. Met de rest kan ik in de toekomst nog wel iets en daarom laat ik ze voor nu nog even staan. Verwijderen kan tenslotte altijd nog bij een volgende schoonmaakronde.

Als laatste twijfel ik nog of ik nieuwe categorieën moet toevoegen. Voorlopig heb ik voor de zwangerschap een tag aangemaakt en vallen de meeste blogjes die hierover gaan ook wel onder de categorieën Gezondheid en Family, dus wat dat betreft vind ik niet dat ik meteen een mama-categorie aan hoef te maken. Misschien doe ik dat later nog wel een keer? Voor nu vind ik het goed zo.

Deze blogpost maakt onderdeel uit van de Beter Bloggen Challenge 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.