Eten wordt weer je vriend

geplaatst in: In de keuken | 2

EtenwordtweerjevriendEten wordt weer je vriend
80 lekkere recepten voor mensen met een verkleinde maag
Auteur: Anny Bauder & Joop Nefkens
Co-auteur: Annemiek Hendriks

119 pagina’s
Poiesz Uitgevers BV
Februari 2014

Toen ik in het ziekenhuis lag, gaf één van mijn kamergenoten me de tip om het boek ‘Eten wordt weer je vriend’ te kopen en lezen. Een kookboek speciaal voor mensen die een bariatrische ingreep hebben gehad, dat klonk meteen goed. Ik bestelde het boek via mijn iPhone, zodat het thuis op me zou wachten als ik weg mocht uit het ziekenhuis.

Mijn idee was om er vrij snel wat uit te gaan maken. Het boek ‘Eten wordt weer je vriend’ staat namelijk vol met lekkere recepten en mooie foto’s. Het ene recept is origineler en ingewikkelder dan het andere, maar ik lust bijna alles dus ik had er al zin in. Het leuke van dit kookboek is dat je precies kunt zien hoeveel je kunt koken voor een kleine portie, maar ook voor een gewone portie. Je kunt dus nog steeds samen eten met de mensen om heen en dat vind ik een mooi idee.

Helaas moest het boek lang in de kast blijven liggen. De eerste maanden kon ik bijna niets binnen houden en daarna was de zin om te koken me wel vergaan. Deze week is het zes maanden geleden dat ik geopereerd ben en ik eet weer gewoon met de pot mee. Ook heb ik weer de puf om te koken en nieuwe recepten te proberen. Het wordt dus tijd om dit boek uit de kast te halen en op zoek te gaan naar een lekker recept, zodat eten weer mijn vriend wordt.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.