Eindstand Reading Challenge 2017

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 0

De eerste helft van 2017 las ik maar 13 boeken en vanaf dat moment had ik wel in de gaten dat ik de 50 waarschijnlijk niet zou halen. Ik las lekker verder met het idee dat het ook wel leuk moest blijven. We hebben best een bewogen jaar gehad waarin ik niet altijd de tijd, zin en concentratie had om een boek te lezen. Dat moet kunnen. Uiteindelijk heb ik in de tweede helft van het jaar 17 boeken gelezen. Iets meer dan tijdens de eerste zes maanden, maar nog steeds niet echt mijn ‘normale’ leestempo. Toch heb ik een overzicht gemaakt van mijn jaar in boeken.

Statistieken

  • Ik heb in het jaar 2017 uiteindelijk 30 boeken gelezen.
  • Dat zijn er 20 minder dan ik had gewild.
  • In totaal heb ik 9286 bladzijden gelezen.
  • Dat is gemiddeld 310 bladzijden per boek.
  • Dikste boek: Bitter Blood – Rachel Caine met 538 bladzijden.
  • Dunste boek: Viral (Dating for Geeks #3) – Kenny Rubenis met 48 bladzijden.
  • Ik las 11 boeken in het Nederlands, de overige 19 las ik in het Engels.

Het nieuwe jaar is inmiddels begonnen en ik ga met goede moed verder aan het volgende boek. Dit jaar denk ik dat ik mezelf een ander doel ga stellen. Als moeder heb je gewoon minder tijd om te lezen en dan is een boek per week misschien wel teveel. Dit jaar las ik 30 boeken. Ik hoop dat ik volgend jaar iets meer tijd en zin heb om te lezen. Daarom zet ik mijn reading challenge voor 2018 op 35 boeken. Kijken of dat wel lukt.

Hoeveel boeken las jij in 2017? Hoeveel boeken wil je graag lezen in het nieuwe jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.