Een reis door de tijd met de Adidas Tubular

geplaatst in: Lifestyle, Sport | 0

Dat een schoen multifunctioneel kan zijn wordt bewezen door het welbekende merk Adidas. Dit keer met het Adidas Tubular model. In eerste instantie dienden de sneakers als de broodnodige ondersteuning voor basketbalspelers. Wat voorheen enkel als functioneel werd gezien, werd later een stijlicoon op straat; de schoen gaat voor een futuristisch silhouet, maar door de sporty materiaalkeuze toch met een nuchtere toon. Kortom, de Tubulars zijn sneakers met een verhaal dat toch echt verteld moet worden.

De naam zegt het grotendeels al; doordat grip en snelheid voor basketbalspelers uiteraard prioriteit zijn, hebben de ontwerpers zich laten inspireren door autobanden. De zool van de sneakers hebben veel weg van rubberen airbags met een gedetailleerd reliëf. Dat Adidas ver op de tijd vooruitliep, werd bewezen met de mogelijkheid om de zolen daadwerkelijk op te blazen. Echter was dit voor veel mensen toch iets té veel van het goede en waren de schoenen niet meteen populair.

In 2010, een flink aantal jaren na de eerste editie, zagen ontwerpers de schoonheid van de schoen in. Het werd tijd voor een herkansing en al snel verscheen een nieuwe versie; de Tubular Runner. Sneaker liefhebbers van over de hele wereld vielen als een blok voor de gympen. Bij de hedendaagse sneakercultuur draait het om durven en opvallen. Wat voorheen een te gedurfde schoen was, werd nu met alle liefde gedragen door stijliconen en modeontwerpers. De Tubulars schopten het van het basketbalveld tot de runway.

Ondertussen zijn we al heel wat edities van de sneaker verder. Adidas kwam met een hoog model, andere materialen voor de upper, verschillende kleuren en met een variant die enkel en alleen voor vrouwen is ontworpen. Op deze manier zit er voor werkelijk iedereen iets moois tussen. Het stijlen van je outfit is een feestje. Het maakt niet uit waar je ze mee combineert; met de sneakers lijkt het alsof je moeiteloos voor een sportieve, toch stijlvolle look bent gegaan.

Doen looks je niet zoveel? Dan valt er zeker ook wat te zeggen over de fit van de gympen. Met de technieken die Adidas bezit zijn het ongetwijfeld een van de comfortabelere modellen. De zool zorgt voor een prachtig balans en voor een fijne vering tijdens het lopen. Laten we niet vergeten dat comfort en support in eerste instantie het uitgangspunt was van de Adidas Tubular.

Alhoewel autobanden misschien niet erg elegant klinken, stralen de schoenen toch echt finesse uit. Ga voor jouw favoriete model en ga los met het combineren van de gympen met jouw stijl. Dan weet je zeker dat je je over jouw outfit én comfort geen zorgen meer hoeft te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.