Een huisdierenverzekering afsluiten

geplaatst in: Huisdieren | 2

Zoals jullie weten ben ik echt een kattenvrouwtje. Ik heb mijn hele leven al katten gehad en toen ik op mezelf ging wonen, hoorde hier vanzelfsprekend ook een kat bij. Momenteel hebben wij twee rode katers in huis. Als baasje van verschillende katten weet ik ook dat een ritje naar de dierenarts een dure grap kan zijn. Gelukkig heb ik het nog niet vaak meegemaakt, maar als je een ziek huisdier hebt, kunnen de kosten flink oplopen en dan moet je telkens afwegen of de kosten wel of niet opwegen tegen de levenskwaliteit. Sommige mensen sparen zelf en hebben een potje voor de dierenartsrekeningen, maar het is ook mogelijk om een huisdierenverzekering af te sluiten.

Een zieke kat kost veel geld

Bij mijn eerste katten was een verzekering niet mogelijk of niet rendabel. Toen Bella bij mij kwam wonen, was zij al 9 jaar oud. Flaco en Kitty waren beide drie toen ze bij ons in huis kwamen. Bij Kitty hadden we graag een verzekering af willen sluiten, maar zij was al bekend met een darmziekte en helaas was het daarom niet mogelijk om een verzekering af te sluiten. Dit hebben wij geweten. Zij moest regelmatig onderzocht worden door de dierenarts en ze slikte standaard medicatie om de ontstekingen en misselijkheid tegen te gaan. Wat hadden wij voor haar graag een goede verzekering gehad. Wellicht hadden we dan meer onderzoeken kunnen laten doen of een andere behandeling kunnen betalen. Nu moesten we helaas al vroeg afscheid van haar nemen.

Een huisdierenverzekering uitkiezen

Vorig jaar kwamen Chester en Mike bij ons wonen. Zij waren nog kittens en dus op een mooie leeftijd om wel na te denken over een katten verzekering. Ik had echter geen idee waar ik dit kon doen. Gelukkig kun je op internet genoeg vinden over je kat verzekeren, maar dit is zowel een voordeel als een nadeel. Voor je het weet, zie je door de bomen het bos niet meer Ik heb allerlei verzekeringen vergeleken en uiteindelijk degene gekozen die qua opties en prijs het beste bij ons paste. Dit was eigenlijk ook de verzekeraar die onze dierenarts al had aangeraden. Als we nu naar de dierenarts moeten, krijgen we (een deel van) de factuur terug. Dat is een fijne gedachte. Uiteraard hoop ik dat Chester en Mike nog een heel lang en gezond kattenleven hebben bij ons, maar helaas kun je hier van tevoren niet veel over zeggen.

Heb jij een huisdierenverzekering afgesloten voor jouw huisdier?

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met overstappen.nl.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.