Een kater met buikpijn

geplaatst in: Huisdieren | 8

Flaco buikpijn

Vanmorgen toen we opstonden, was de hele vloer in de woonkamer smerig. Een van de katten had blijkbaar staan overgeven. Dweilen is niet mijn favoriete bezigheid in de ochtend. Helaas bleef het daar niet bij. We kwamen erachter dat het Flaco was. Mijn manneke zag er ook helemaal niet goed uit en ik belde met de spoedkliniek van diergeneeskunde in Utrecht. Daar wilden ze hem graag even zien.

Normaal gesproken is onze Flaco een lief beestje waar je alles mee kunt doen en die het liefst de hele dag met je knuffelt. Vandaag helaas niet. Bij de kleinste aanraking begon hij al te mopperen en later ging hij zelfs schreeuwen. Hij had pijn en zijn oogjes stonden niet goed. Daarnaast bleek dat hij een kilo was afgevallen. Omdat ze hem niet goed konden onderzoeken en er geen echte aanleiding leek voor de pijn, werd er bloed bij hem afgenomen. Daarna heb ik een uur gewacht op de uitslag. Flaco mocht los lopen in de onderzoekskamer en snuffelde wat rond, maar bleef vooral in een hoekje liggen.

De uitslag was niet goed. Ze hadden een afwijkende waarde gevonden in het bloed, waaruit volgens de dierenarts bleek dat Flaco in shock was en dat zijn bloedcirculatie niet goed was op dat moment. Waarschijnlijk was hij ook uitgedroogd. Ze wilde hem dus graag opnemen, zodat ze hem aan het infuus kon leggen en pijnstillers kon geven. Hoewel het een dure grap is, is Flaco wel echt mijn kattenkindje. Ik wil dus graag weten wat er mis is, als het niet goed met hem gaat. Ik besloot hem in de kliniek te laten.

Morgen gaan ze nogmaals proberen of ze zijn buik beter kunnen onderzoeken en als er dan niets uit komt, maken ze rƶntgenfoto’s om te kijken of hij misschien toch iets vreemds heeft gegeten wat vast zit ergens. Ik hoop echt dat ze iets vinden en dat mijn boefje snel weer beter wordt, want ik mis hem nu al thuis!

 

*** Wordt vervolgd***

8 reacties

 1. Sanne

  Arme Flaco! Ik schreef het al op Facebook, maar ik hoop dat je mannetje snel weer gezond en wel thuis zal zijn. Ik weet hoe het voelt om je poezenkind te moeten achterlaten bij de dierenarts.

  Sterkte!

 2. Limoentje

  Ach nee, Flaco! Wat sneu om hem zo ziek te moeten zien en dat er niet een direct aanwijsbare reden & oplossing is.
  Hopelijk wordt hij snel beter! Sterkte.

 3. marjolein

  Ach gossie! weet je ondertussen al iets? vreselijk als je lieveling daar is he?!
  BB was 2 weken geleden ook ziek en moest blijven, gelukkig maar 1 dag, maar toch….
  hij blijkt suiker te hebben, gelukkig niet in een gevaarlijk stadium nog.
  Ik zal heel hard duimen voor Flaco, hij is in ieder geval in hele goede handen!
  Hou je “ons”op de hoogte?

  • Roxanne

   Ja het was vreselijk!! Gelukkig mocht ik hem net ophalen en blijkt het waarschijnlijk om een virus/buikgriep te gaan. Hij heeft medicijnen gekregen en speciaal dieet voer wat makkelijk verteerbaar is en als het goed is moet hij snel weer opknappen.
   Suiker lijkt me ook lastig. Ik hoop dat dat makkelijk te behandelen is bij katten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.