Dromen over het leven na corona

geplaatst in: Life | 2

Vanmorgen zat ik er echt even doorheen. De muren kwamen op me af en ik kon geen ‘mama’ meer horen. Ik wil zo graag even een beetje rust en ik ben gewoon bijna jaloers op mensen die posten dat ze zich vervelen. Ik wilde graag een beter humeur en weer vooruit kijken. En hoewel we allemaal nog niet weten hoe lang we nog thuis moeten blijven door het coronavirus, leek het me wel een fijn idee om een lijstje te maken van de dingen die we straks weer wél kunnen doen, zodat ik daar naar uit kan kijken. Juist nu het allemaal niet kan, kijk ik enorm uit naar hele normale dingen.

Barbecueën op de camping

Mijn ouders hebben een stacaravan op een heerlijke camping in het bos op de Utrechtse Heuvelrug. Er zit een grote tuin bij en de kinderen kunnen er heerlijk spelen. Het is extra fijn als de neefjes er ook zijn, want dan kunnen de jongens allemaal samen spelen. Als de barbecue dan aan staat en we ook nog eens heerlijk buiten kunnen eten, heb je al snel een perfecte dag. Door de bomen is het er ook heel erg fijn als het buiten erg heet is. Ik hoop dat er er van de zomer wel af en toe heen kunnen! Onze eigen tuin hebben we tegen die tijd wel gezien, zeg maar.

Afspreken met een vriendin

Van die dagen dat je samen afspreekt en met één drankje urenlang zit te kletsen over van alles en nog wat. Echt zo’n moment dat je even geen mama bent, maar gewoon even iets voor jezelf doet. Ik kan natuurlijk ook de telefoon pakken en met iemand bellen, maar het is gewoon niet hetzelfde. Daarnaast is bellen met kinderen in huis gewoon niet te doen, want ze willen zich er natuurlijk de hele tijd mee bemoeien. Het contact met de buitenwereld verloopt nu dus voornamelijk via WhatsApp en social media.

Een dagje winkelen in Duitsland of België

Normaal gesproken kun je ’s morgens gewoon besluiten om in de auto te stappen en naar Duitsland of België te rijden. Het is fijn om daar te winkelen en boodschappen te doen, omdat alles dan net even anders is dan thuis. Voorlopig zullen we het helaas moeten doen met het dorp in Vleuten. Spannender dan de supermarkt en de Hema gaat het niet worden. Des te fijner is het dan als het straks wel weer kan.

Naar het strand om uit te waaien

Het strand is echt een plek waar ik te weinig kom, maar als ik me niet zo lekker voel, vind ik het heerlijk om er even uit te waaien. Het is nu niet verstandig om te doen, dus ik wacht netjes af tot het weer kan.

Een datenight plannen met Pel

Na de corona quarantaine willen de jongens vast wel een nachtje (of twee?) logeren bij opa en oma. Dan kunnen Pel en ik een datenight plannen. Lekker samen uit eten bijvoorbeeld, een film kijken in de bioscoop of een terrasje pakken.

Een Ingress banner lopen in een nieuwe stad

Zo af en toe zoeken Pel en ik een stad op waar we nog geen Ingress gespeeld hebben, zodat we wat unieke portals kunnen bezoeken. Vaak lopen we dan een banner. Dit is natuurlijk goed te combineren met wat winkelen en ergens stoppen voor een hapje of drankje.

Zwemmen met de kinderen

Zwemmen is echt heerlijk. Ik doe het te weinig, maar als we gaan, dan genieten we er allemaal heel erg van. Ik vind het soms een heel gedoe om iedereen om te kleden, de spullen op te ruimen en ondertussen te zorgen dat er geen kinderen verdrinken. Marcel mag na de zomervakantie op zwemles. Als hij straks zijn zwemdiploma heeft dan zal het allemaal wel wat meer ontspannen gaan.

Wat zou jij graag willen doen als dit allemaal voorbij is? Waar kijk je het meest naar uit?

 

2 reacties

 1. Laura

  Hier wordt iedere dag volop gedroomd over wat we allemaal weer kunnen doen als alles voorbij is, dus je verhaal is heel herkenbaar 🙂

  Wij zouden in de meivakantie naar Vietnam gaan en daar hadden we zoooo veel zin in. Maar ja, dat gaat natuurlijk mooi niet door. We zijn bovendien sowieso dol op reizen en vakantie en ik vind het wel lastig dat ik nu niet echt concrete plannen kan maken. Ik hoop zo dat er nog wel een zomervakantie is!

  Verder mis ik het op terrasjes zitten tijdens wandelingen, maar gelukkig kan ik verder heel goed tegen deze vreemde situatie. Vriendin en ik werken altijd al vanuit huis, dus dat is allemaal prima geregeld. Het enige is dat we nu onze zoon van 8 zelf aan zijn schoolwerk moeten zetten. Dat kost natuurlijk extra tijd, maar is ook superleuk.
  Laura recently posted…Uitgeven in eigen beheer: zo deed ik datMy Profile

  • Roxanne

   O ja 8 jaar is ook wel anders denk ik. Het is lastig om de kleuter te helpen met taakjes terwijl er een peuter aandacht vraagt! Maar ja verder gaat het gelukkig beter dan verwacht. We leven nog enzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.