Instalove in tijden van corona

geplaatst in: Mama | 1

Vorige week lagen we hier (al) in de ziekenboeg met een nare buikgriep, maar sinds afgelopen maandag zitten we in Nederland bijna allemaal in hetzelfde schuitje. Bijna het hele land zit thuis en moeders (en vaders) doen hun stinkende best om niet alleen te werken en het huishouden te runnen, maar ook nog eens hun kinderen van onderwijs te voorzien. Bij de één lukt dit beter dan bij de ander, maar wat zie ik een hoop toppers die keihard aan het werk zijn! Het is mooi om te zien hoe we allemaal de schouders er onder zetten en elkaar proberen te steunen op social media. Er zijn veel lieve berichtjes en tips te vinden online.

Aan het werk via Gynzy Kids

Stories en steun

In deze tijd ben ik dus ontzettend blij met social media en dan vooral met Instagram. Wat vind ik daar altijd een hoop liefde en steun in moeilijke tijden. Zo ook deze week. Ik merk dat ik door de hele situatie de app bijna de hele dag open heb staan. Normaal gesproken doe ik weinig met de stories op Instagram, maar nu is het fijn om de hele dag door wat kleine dingetjes te delen en te zien waar anderen mee bezig zijn. Natuurlijk heb je mensen die over the top bezig zijn of ‘kijk mij eens goed doen’, maar boven al zie ik gezinnen die, net als wij, echt even niet goed weten hoe ze de balans moeten vinden tussen werken, mama en juf zijn en alle andere dingen die nog moeten gebeuren. Daar komt nog bij dat de kinderen het allemaal haarfijn aanvoelen en daardoor ook wel wat drukker kunnen zijn dan normaal. Een behoorlijk opgave. Ik ben in elk geval super blij met de contacten die ik heb via Instagram, want daardoor is het minder ongezellig om thuis te blijven. We’re in this together and we’ve got this! 

Spread the love

Eigenlijk wilde ik een lijstje maken met een paar van de toppers die ik in mijn volgerslijst heb op Instagram, maar weet je? Ik kan gewoon niet kiezen! De afgelopen dagen heb ik meer dan ooit veel contact gehad met een heleboel lieve mede-mama’s en andere volgers en dat was zo ontzettend fijn en gezellig. Jullie verdienen allemaal een shout-out en ja… om nou een lijstje te maken met 1500 mentions is wel erg veel werk! Wel kwam er vandaag een challenge voorbij waarbij je wordt gevraagd een foto te delen van iedereen die reageert op je stories. Normaal doe ik niet mee, maar vandaag wel. Ik heb niet alleen de foto’s gedeeld, maar ik probeer ook iets leuks te zeggen over degenen die mee doen. Spread the love! <3 En wie weet gooi ik er later nog wel een paar shout-outs uit via mijn stories.

You’ve got this!

Als laatste wil ik nog iets zeggen tegen alle mama’s en papa’s die heel hard hun best doen op dit moment: Je doet het goed! Voor de één is het belangrijk om de rust te bewaren en te zorgen dat iedereen gezond blijft en dat je niet helemaal gek wordt. Anderen lukt het misschien wel om alle huiswerk taken te maken met de kinderen én het huishouden op orde te houden. Hoe het er bij jou thuis ook aan toe gaat, bedenk jezelf dan in elk geval dat we niet met elkaar kunnen en mogen vergelijken. Laten we er vanuit gaan dat we allemaal ons best doen op dit moment en dat het hoe dan ook een zware tijd is voor iedereen. Dus of het nu wel of niet loopt zoals je graag zou willen, wees mild voor jezelf. Je mag best af en toe even boos zijn of je tranen laten lopen, die emoties horen erbij. Zorg goed voor jezelf en elkaar! En lukt het even niet en zitten je kinderen vol energie? Zet de muziek gewoon even op standje burenruzie en dans het eruit! Hier helpt dat echt heel goed en de jongens en ik worden er vrolijk van.

Volg jij mij al op Instagram?

Ben je benieuwd hoe de jongens en ik de komende weken door komen? Volg mij dan ook op Instagram. Daar ben ik meestal actiever dan op mijn blog. Zo kun je (ook als ik hier stil ben) toch een beetje volgen hoe wij het er de komende weken vanaf brengen.

  1. Jenn

    Ik zit ook thuis te werken, vind het vooralsnog stiekem best fijn, maar goed, ik heb geen kinderen. Ik volgde je allang op Insta, maar ben juist op twitter en mijn blog actiever. Ik beleef niet zoveel instawaardigs ;P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.