Dromen over een avontuurlijk leven

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 8

travel the world 2

Bron

Als ik nadenk over de toekomst, dan vraag ik me soms af of ik al wel klaar ben voor die vaste baan. Als ik anderen hoor over verre reizen of een tijdje naar het buitenland gaan, ben ik vaak een beetje jaloers. Alsof dit voor mij niet mogelijk is. Ik heb zoveel dromen. Zo zou ik nog graag een keer op reis gaan naar Zuid-Amerika of met een Volkswagen busje door Europa rijden. Ook lijkt het me gaaf om een zomer op een zonnige bestemming te gaan werken of een paar maanden in Engeland te wonen. Er komt niets van terecht. Ik moet tenslotte nog afstuderen. Mijn katten kunnen niet mee. Het kost geld. Krijg ik geen heimwee? Kortom, ik droom over die reizen die anderen gewoon maken, maar blijf zelf gewoon thuis.

Op zich is dit niets nieuws. Tien jaar geleden had ik dezelfde dromen. Destijds wilde ik best graag een jaartje naar Amerika toe, maar voor een jaar high school was ik na mijn eindexamen vwo te oud. Een stage in het buitenland leek me ook gaaf, maar ik durfde het niet. Even leek het erop dat ik in 2003 of 2004 naar Zuid-Amerika zou gaan, maar uiteindelijk ging ik niet, want ik had geen geld en mijn relatie ging uit. Mijn ex-vriend maakte de reis wel, samen met een collega.

Anderen doen het gewoon en ik kies voor de veiligheid van mijn eigen huisje. Terwijl er zoveel te zien en doen is in de wereld. Natuurlijk zou ook ik in actie kunnen komen, elke cent kunnen sparen en de deur achter me dicht kunnen trekken. Zou ik dat niet al lang gedaan hebben als ik het had gewild? Na een weekje weg heb ik ’thuis’ al zo gemist dat ik me afvraag of een verre reis wel wat voor me is. Daarnaast ben ik helemaal niet dol op vliegen en slaap ik niet goed als ik ergens anders ben. Ik mis mijn katten, de post, de mensen van thuis en mijn eigen bed.

Misschien is dromen van verre bestemmingen voor mij dus wel genoeg. Als ik op reis wil, is er voorlopig ook nog genoeg te zien in Europa. Dan hoef ik niet zo lang in het vliegtuig te zitten, maar ik kan er wel nieuwe dingen zien en ontdekken. Voor nu lijkt dat ook genoeg te zijn. Wie weet komt er ooit een tijd dat ik de stoute schoenen aan trek en op pad ga. Tot die tijd geniet ik gewoon van de verhalen en foto’s van anderen.

8 reacties

 1. justm3

  Herkenbaar, ik zit nu met een vaste job ook al droomde ik altijd van eerst nog op reis te gaan voor ik zou gaan werken. Maar reizen kost veel geld.. Ik heb alle geluk een job waar ik redelijk veel vakantiedagen heb. Ik zal wss dus wel nog veel mooie reizen kunnen maken in mijn leven 🙂

 2. Mama Krieltje

  Ik wilde vroeger altijd naar Amerika. Tot ik de kans kreeg en tegen de enorme vliegreis ‘alleen’ opzag. Nu wil ik nog steeds, als ik maar samen met mijn mannen ben 😉
  Wie weet komt de dag ooit nog.

 3. Marije

  Er zijn zoveel mooie dingen dichtbij te zien. Ik ga vaak wel ver weg, maar juist in Europa ben ik nog vrij onbekend. Stom, toch? Mijn man en ik hebben afgesproken dat we volgend jaar in Europa blijven. We willen heel graag naar Engeland en Schotland, naar Italië of Spanje. Prachtig!

  Oh en ik laat ook niet graag mijn huis en katten achter hoor. Sterker nog, mijn katten en eigen bedje zijn de enige reden waarom ik weer snel naar huis wil. Mijn vent en ik hebben het wel eens over emigreren, maar dan moeten wél de katten mee 🙂

 4. Melle

  Herkenbaar! Stedentrips zijn bij mij favoriet! Zo kun je allerlei steden zien in een korte tijd (4 of 5 dagen) en hoef je niet voor langere tijd weg te gaan.

 5. Marcella

  Een tijdlang in het buitenland wonen of een wereldreis maken lijkt me onwijs gaaf, maar de stap daarvoor is te groot. Daarom reis ik veel binnen Europa en reis ik straks voor de tweede keer een maand door een ver land (Nieuw Zeeland dit keer). Sparen doe ik veel, ik laat er wel eea voor en maak een goede planning. Zo maak ik mijn dromen haalbaar. Maar ja, het is ook best lastig. Misschien moet je eens een rondreis maken in een Europees land, Spanje bijvoorbeeld?

 6. Emmy

  Herkenbaar hoor… Ik zou ook zo graag nog reizen.. Maar toch houdt iets me tegen! Gelukkig mag dromen altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.