Slapeloze nachten

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 11

Keep Calm and Sleep

Afbeelding via weheartit.com

Wie mij een beetje kent, weet dat ik al mijn hele leven een haat-liefde verhouding heb met slapen. Ik slaap soms slecht in en andere nachten word ik een paar keer wakker. Inmiddels slaap ik prima zolang ik maar in mijn ritme blijf en in mijn eigen bed slaap. En daar ligt nu net het probleem. Soms slaap je natuurlijk ergens anders. Zoals vorige week toen ik bij mijn penvriendin bleef logeren in Duitsland.

Wanneer ik ergens anders slaap, kan ik de eerste nacht standaard niet slapen. Dat lijkt een gegeven. De gedachten razen in recordtempo door mijn hoofd heen. Het heeft niets te maken met vreemde geluiden, maar echt met het nadenken. Ik denk na over de heen reis en het feit dat ik over een x aantal nachten weer naar huis ga. Ik denk aan mijn katten en of het wel goed met ze gaat. Staat mijn huis er nog wel? Wanneer H. gewoon thuis is, is er nog niet veel aan de hand. Dan weet ik dat ik het zou horen als er iets mis was en dan val ik uiteindelijk wel een keer in slaap. Als we samen weg zijn dan kan het zomaar zijn dat ik die eerste nacht helemaal niet slaap. Dan wil ik maar één ding: Terug naar huis!

Als de dag komt dan verdwijnen de gedachten als sneeuw voor de zon. Ik ga doen wat ik moet of wil doen en geniet van de dag. Zodra het donker wordt, steekt mijn slaapprobleem de kop weer op. Uiteindelijk verdwijnen de gedachten, omdat ik moe genoeg ben, en vanaf dat moment is slapen geen probleem meer. Dan heb ik mijn draai gevonden. Iedere keer vraag ik me weer af waarom ik elke keer weer door die eerste nacht heen moet. Waarom kan ik het niet gewoon los laten? Het antwoord heb ik nog niet gevonden.

Wat ik wel weet, is dat het me niet tegen kan houden om toch op reis te gaan. Over 12 nachtjes vlieg ik samen met H. naar Finland toe om Oud & Nieuw te vieren. We blijven daar een kleine week. Hoe ik zal slapen weet ik niet, maar ik ga ongetwijfeld ontzettend genieten van de dagen die we daar hebben!

11 reacties

 1. Sandra

  Dat van die eerste nacht niet kunnen slapen daar heb ik dus ook last van. En al die vragen die jij jezelf stelt heb ik ook altijd. Maf eigenlijk.

  Ik hoop dat je toch een beetje kunt slapen in Finland. Leuk om ergens anders oud en nieuw te gaan vieren!

  • Roxanne

   We zijn vast niet alleen daarin. Het viel me alleen weer op toen ik vorige week van huis was! 🙂

 2. Mich

  Leuk idee zeg om oud en nieuw daar te vieren! Dat van slecht slapen herken ik echt van vroeger, ik ben er vanaf gekomen omdat ik voor mijn werk zo vaak elders moest overnachten. Tegenwoordig slaap ik overal 😛

 3. Serena

  Ik ben bijna iedere nacht gemiddeld twee keer wakker, om gek van te worden!!! Kan me dus wel een beetje voorstellen hoe je je voelt…

 4. Caroline

  Ik slaap al jaren slecht.. En dat gewoon thuis waar ik altijd gewoond heb en altijd dezelfde kamer heb.

  Denk niet dat ik ooit vanaf kom..

 5. Marije

  Balen dat je zo slecht slaapt! Ik heb er ook wel eens last van, vooral toen ik depressief was was slapen echt een uitzondering. Ik hoop voor je dat je gedachten je in Finland met rust laten en dat je lekker kunt slapen ’s nachts! Ik wens je in ieder geval ontzettend veel plezier daar!

 6. Judith

  Ik hoop dat je een hele fijne tijd in Finland hebt, Roxanne. Wat fantastisch om daarheen te gaan. Ik hoop dat het meevalt met het slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.