Dreumes Tag

geplaatst in: Mama, Marcel | 3

Na de afgelopen week is het tijd voor een wat luchtiger onderwerp. Ik kwam van de Dreumes Tag tegen op de blog van Priscilla en ga deze invullen voor onze Marcel.

Wat is zijn leeftijd?

Marcel is geboren op 18 augustus 2015. Hij is nu dus bijna 19 maanden. Anderhalf jaar.

Wat is zijn favoriete eten?

Dat is op het moment erg wisselend. Over het algemeen is hij een goede eter en ik kan eigenlijk geen dingen verzinnen die hij echt niet lust. Ontbijtkoek en yoghurt zijn dingen waar hij nooit ‘nee’ tegen zegt. Hij heeft het liefst kaas (kaasjj) op zijn brood. ’s Avonds eet hij meestal eerst zijn groenten op en dan het vlees.

Het favoriete tussendoortje?

Fruit, Nijntje koekjes en ontbijtkoek.

Wat is zijn favoriete drinken?

Marcel drinkt eigenlijk vooral water met een paar druppeltjes siroop en natuurlijk melk. Als we onderweg zijn, drinkt hij soms appelsap of perensap.

Favoriete televisieprogramma?

Brandweerman Sam en Nijntje. Daar vraagt hij het meest om. Ik schreef vorige maand nog een artikel over zijn favoriete tv programma’s.

Favoriete boek?

Nijntje en Dikkie Dik. En zijn boekjes over voertuigen.

Favoriete speelgoed?

Op dit moment speelt Marcel het liefst met zijn ToetToet auto’s en met Duplo. Lekker slopen en soms weer iets geks terug bouwen. Daar vermaakt hij zich wel mee. En als het niet meer in elkaar wil zoals hij het goed vindt, moeten papa en mama even helpen. De ToetToet auto’s kan hij inmiddels zelf aan zetten. Het is natuurlijk extra leuk als alle muziekjes tegelijk aan staan.

Favoriete kleur?

Daar zien we nog niet echt een voorkeur in. Ik denk dat dat nog wel komt, hij is tenslotte nog klein.

Wat maakt hem verdrietig?

Als iets niet lukt of niet mag. Gelukkig lacht hij meestal.

Hoe noemt hij papa en mama?

Papa en mama. Niet heel verrassend. Dat kan hij eigenlijk al sinds de zomer goed zeggen.

Favoriete knuffel?

Een favoriete knuffel heeft hij gelukkig niet. Wel slaapt hij graag met knuffels. Welke dat zijn, maakt eigenlijk niet uit. We nemen dan ook bijna nooit een knuffel mee als we ergens anders heen gaan. Bij zijn opa’s en oma’s heeft hij andere knuffels liggen en dan slaapt hij ook goed.

Een favoriete activiteit?

Buiten spelen! Of spelen in het algemeen. De laatste tijd komt hij vaak zelf met zijn schoenen en jas aan lopen. Dan wil hij buiten voetballen of met de loopfiets spelen. Hij moet ook echt zijn energie kwijt en dat lukt het beste als hij buiten is, want dan heeft hij de ruimte om te rennen.

Wanneer slaapt hij?

’s Nachts. Marcel kan heerlijk slapen. We brengen hem naar bed als hij moe is. Dat is doorgaans ergens tussen 19 en 20 uur. Soms wat eerder en soms wat later. Hij slaapt (uitzonderingen daar gelaten) meestal door tot ongeveer 7 of 8 uur de volgende ochtend. Heerlijk. Middagdutjes zijn volgens hem voor baby’s. Overdag slapen heeft hij nooit goed gedaan en ik breng hem dan ook alleen naar bed als hij moe is. Anders slaapt hij gewoon niet, dan wordt het ook een drama. Zo lang hij vrolijk en lief is, vind ik dat geen probleem. Als hij gaat klieren, gaat hij naar bed. Dat betekent vaak ook gewoon dat hij moe is.

Wat maakt hem druk?

Vermoeidheid. Zodra hij moe is, wordt hij druk, onhandig en soms een beetje baldadig. Je zou dan niet zeggen dat hij moe is, maar vaak zijn dat de momenten dat hij meteen slaapt als hij zijn matrasje raakt.

Wat maakt hem geweldig?

Alles! Marcel is over het algemeen een heel vrolijk en makkelijk kind. Hij is ook erg lief en zorgzaam. Het is geen enorme knuffelkont, dus ik geniet er extra van als hij wel lekker bij me kruipt. Het volgende moment is hij namelijk weer veel te druk met spelen en dan heeft hij helemaal geen tijd om te knuffelen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.