Don’t give up now – deel 2

geplaatst in: Werk & studie | 11

Kunnen jullie je onderstaande quote nog herinneren? Een aantal weken geleden schreef ik dat ik ondanks de tegenslagen nog niet op wilde geven en dat ik door wilde knokken om dit jaar nog af te studeren. Gelukkig kreeg ik die keer toch het best case scenario voor mijn kiezen en dat betekende dat het allemaal nog goed kon komen. Ik ging door en leverde twee weken geleden mijn scriptie in. Ik was bijna bij de eindstreep en stiekem verheugde ik me al op de vakantie die ik na donderdag zou hebben. ‘Vakantie’ totdat ik een baan zou vinden. Ik gunde mezelf vooral even een paar weken rust na de afgelopen tijd. Ik zag al bijna voor me dat ik écht af zou gaan studeren dit jaar, tot ik vanmorgen een e-mail kreeg van de hogeschool…

Don't give up now

Bron

Uit een e-mail van het praktijkbureau had ik begrepen dat ik deze week mijn scriptie mocht gaan verdedigen en dat het in orde was. Dit bleek een fout te zijn van hun kant. Mijn scriptie is met een onvoldoende beoordeeld door de tweede examinator en donderdag krijg ik een feedbackgesprek met de mogelijkheden voor een herkansing. De grond viel even onder mijn voeten vandaan. Nog nooit heb ik ergens zo hard voor gewerkt. Opeens blijkt dat ze mijn onderzoek niet overtuigend vinden. Het onderzoek wat is goedgekeurd door zowel mijn docent als mijn stagebedrijf. Beiden hebben gezegd dat ze dachten dat ik een hoog cijfer zou gaan halen, omdat ik goed bezig was en goed kan schrijven. Niets is dus minder waar. Onderaan het beoordelingsformulier staan de woorden ‘niet competent’. Ook stond er dat ik niet goed had gekeken naar de wensen van het stagebedrijf. Dat zij tevreden zijn, stelt kennelijk weinig voor. Het maakte me razend!

Toch heb ik deze zonnige dag niet laten verpesten. Ik heb even uitgehuild bij mijn vader en mijn beste vriendin. Daarna heb ik nog even  via berichtjes gekletst met twee vriendinnen. Ik moest het even kwijt. Ik was verdrietig en boos. Daarna ging het wel weer. Ik heb het studeren voor mijn hertentamen even aan de kant geschoven en er een fijne dag van gemaakt thuis en lekker gedaan waar ik zin in had. Ik heb gelezen en een brief geschreven aan een penvriendin. Ik wacht het gesprek van donderdag gewoon even af en dan zien we wel waar het schip strandt. Ik hoop wel dat ik ze mondeling toch kan overtuigen van mijn onderzoek en dat de herkansingsopdracht mee valt. Een ding is zeker! Ik laat me niet zomaar aan de kant schuiven. Ik ben tenslotte al zover gekomen en de eindstreep is in zicht!

Kortom, ik zal doorgaan en ik beloof jullie dat ik die eindstreep ga halen. Nu of over een paar maanden.

11 reacties

 1. Kim

  Het is echt heel erg naar, maar inderdaad sterk blijven. Laat je niet kisten meis, ik denk aan je. Komt goed!
  Titanium he 😉

 2. Patricia D

  Och hoe herkenbaar… Anders… Maar toch herkenbaar… Ik ben gezakt op mijn stage… Heel de stage positieve feedback van mijn stage bedrijf… Mijn vragen van “hoe doe ik het? Wat kan ik verbeteren?” Werden beandwoord met “je doet het super, ga zo door!”
  En toen het eindverslag……..
  Mijn stage begeleidster zei dat ik de volledige stage geen inzet had getoond en geen gehoor gaf aan hun verbeter punten… Nou…. Hoe zakt je broek snel af??

  Dus mocht een half jaar opnieuw stage lopen… Fijn!

  • Roxanne

   Dat is ook al zoiets geks! Ik heb gelukkig wel een goed cijfer binnen voor mijn stage dus dat hoeft niet meer, maar echt… soms snap je er niets van!

 3. Laura

  Aaaaaah, wat balen! 🙁 Ik weet wat voor drama een scriptie kan zijn. Ondanks dat je zonder problemen door een opleiding heen raast, een scriptie is altijd het laatste zware loodje! Ook jij kunt het!!!

 4. Zina

  Heh? Wat raar, en kei vervelend. Hoop echt dat alles goed komt en dat je snel je papiertje hebt. Veel succes! X

 5. Mich

  Jeetje wat een nare fout aan hun kant. Ik snap het wel hoor, je verheugd je ergens op en dat wordt nu zomaar aan de baan geschoven. Bizar ook dat je stagebedrijf tevreden is over het onderzoek en de hogeschool vindt van niet. Zij zijn toch niet de opdrachtgever?

  • Roxanne

   Inderdaad. Nu begrijp ik het commentaar van de hogeschool wel en ze hebben ook gelijk dat het rapport daar nog beter van wordt. Ik heb er dus wel van geleerd, maar dat neemt niet weg dat ik ervan baal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.