Die vervloekte laptop!

geplaatst in: Internet & Technologie | 12

Gisteren werd ik voor de zoveelste keer gestoord van het feit dat ik traag internet had op mijn laptop. Toen we nog bij Tele2 zaten, klaagde H. altijd vrolijk met me mee. Nu we terug zijn bij Ziggo, heeft hij niets meer te klagen. Het internet wat we hebben, zou snel moeten zijn. Bij mij veranderde er helaas weinig. Het internet was nog altijd traag op mijn laptop. Verdorie! Dat het kreng daarnaast enorm veel herrie maakt (hij zoemt zeg maar alsof er een helikopter klaar staat om op te stijgen!), de accu al een jaar niet meer oplaadt en het ding enorm traag is, helpt ook al niet mee. Ik vraag mezelf dus af of het al tijd is voor een nieuwe laptop.

Afgelopen zomer kocht mijn broer een nieuwe laptop en ook H. had een nieuwe nodig voor zijn opleiding. Ik was jaloers! Er is zoveel te koop en alles is natuurlijk beter dan wat ik nu heb. Drie jaar geleden was ik onwijs blij met mijn nieuwe laptop, maar inmiddels vervloek ik het ding regelmatig. Dat kan sneller! Ik heb van de zomer met mezelf afgesproken dat ik een nieuwe laptop mag kopen als ik klaar ben met mijn studie. Als een soort van beloning voor mezelf voor het behalen van mijn diploma. Toen mijn laptop steeds meer kuren begon te krijgen, twijfelde ik al een beetje. Is het niet handiger om een nieuwe te kopen voor ik ga beginnen met het schrijven van mijn scriptie? Ik moet er niet aan denken dat mijn computer crasht terwijl ik druk aan het typen ben. Ik ken mezelf ook een beetje. Ik zeg wel braaf dat ik een back-up maak, maar of ik dat ook daadwerkelijk doe, is altijd maar de vraag.

Gisteren was het weer zo ver. Ik wilde een simpele e-mail verzenden en mijn laptop zei zoiets als ‘doe het zelf maar, ik heb er geen zin in’. Ik riep H. erbij en samen bekeken we waarom ik nou eigenlijk geen internet heb. Mijn laptop leek druk met van alles en nog wat, maar ook als ik alle programma’s afsloot, gebeurde er niets. Constant werd mijn verbinding met het internet verbroken. Toen viel het kwartje. Mijn netwerkkaart zal toch niet…? Nadat ik een kabel door het huis getrokken had en het nog steeds niet werkte, besloot ik een back-up te maken van mijn bestanden en de hele boel opnieuw te installeren. Dan is het in elk geval duidelijk of er iets verkeerds op de laptopstond (virus?) of dat het echt aan de laptop zelf ligt.

Hier zit ik dan. Met een verse installatie van Windows 7, programma’s die zeuren dat ze niet geïnstalleerd willen worden en internet wat nog altijd weg valt. Volgens mij kan ik ondertussen wel een conclusie trekken. Mijn trouwe HP heeft zijn langste tijd gehad. Het wordt tijd om op zoek te gaan naar een vervanger. De komende weken moet ik dus gaan nadenken over wat ik nodig heb en wat ik wil. Wil ik al overstappen naar Windows 8 en welke specificaties heb ik nodig om voorlopig weer vooruit te kunnen? Terwijl ik hier over nadenk, hoop ik dat mijn oude laptop nog een paar weken mee zou willen werken.

12 reacties

  • Roxanne

   Waar is die goede oude tijd gebleven dat je gewoon 5 jaar met zo’n ding kon doen? 😉

  • Roxanne

   Van mij mag je het zeggen hoor. Ik kan alleen niet wennen aan Apple producten. Mijn iPod en ik zijn wel vriendjes geworden na al die jaren, maar verder…. daarnaast is het gewoon vreselijk duur, dat heb ik er niet voor over.

 1. Kim

  Wat vervelend!
  Gelukkig komen de aanbiedingen eraan voor de feestdagen, dat scheelt gelukkig weer.

  Sterkte!

 2. Sandra

  Wat lastig als het niet werkt zoals het moet. En daarom blijft de ouderwetse pc toch een belangrijk iets in huis. We hebben er twee en ze zijn voor de belangrijke zaken toch wel handig. De laptop is meer voor het gezellig beneden kunnen zitten.

  Maar bij jou wordt het tijd voor een nieuwe, vrees ik.

 3. Limoentje

  Tijd voor een nieuwe. Verstandig ook (denk ik) dat je voor je scriptie een verse hebt. Je moet er toch niet aan denken…

  Mijn laptop begint ook ouder te worden. Heb hem nu vier jaar en hij wordt wat trager. Daarnaast kan ik er ook bijna een eitje op bakken, zo warm dat ie wordt!

  • Roxanne

   Dat heet worden is wel herkenbaar ja. Moet er niet aan denken om het ding op schoot te hebben staan en als je hem optilt, is het bureau eronder net niet gesmolten!

 4. Quincy

  Oef ik snap helemaal wat je bedoeld.
  Een trage laptop is nooit fijn. Tegenwoordig gaan die dingen naar mijn gevoel maar twee jaar mee volgens mij.

 5. Caroline

  De mijne is 5 jaar en laatst had hij ook zo’n inzinking. Toen ik hem opnieuw opstart dacht ik alles kwijt te zijn, maar dat was niet zo.. Een mooie verassing.
  Maar internet is ook al zo snel en hij ligt al aan kabel, want draadloos wil hij niet kennen. (wat hij officieel wel moet)

  Liefs!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.