De zesde verjaardag van Marcel

geplaatst in: Mama, Marcel | 0

Op woensdag 18 augustus werd Marcel alweer zes. Alle clichés zijn waar: Het gaat heel snel. Zo heb je een baby en opeens heb ik een grote knul die na de zomervakantie alweer gaat starten in groep 3. Zijn verjaardag moest natuurlijk gevierd worden.

Marcel’s verjaardag

Op Marcel’s verjaardag was Pel vrij. We zagen dat er een Paw Patrol film draaide in de bioscoop, dus daar moesten we heen. Tot nu toe ging ik dan altijd alleen met Marcel, maar ik wilde eens kijken of Espen het ook al leuk zou vinden. We gingen dus met het hele gezin naar de bioscoop. Paw Patrol op een groot scherm en popcorn erbij, wat wil je nog meer? Voor Espen duurde het eigenlijk net te lang, maar Marcel vond het heel erg leuk. Na anderhalf uur stil zitten (nou ja, iedereen behalve Espen dan…) leek het ons een goed idee om de jongens mee te nemen naar Monkey Town. Zo konden ze nog even uitrazen voordat we weer naar huis gingen.

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Om in het thema te blijven, kozen we voor een Chase (van Paw Patrol) taart. Opa en oma kwamen ’s middags langs voor taart en koffie, zodat Marcel alvast was visite had. Hij kreeg, zoals elk jaar, een shirtje met zijn naam en leeftijd erop. Dit is een traditie waar opa en oma mee begonnen zijn toen Marcel twee werd. We hebben inmiddels een hele verzameling van shirtjes in de kast liggen.

Zaterdag

In het weekend vierden we een klein feestje voor Marcel. Net als vorig jaar hebben we dit opgesplitst in twee dagen. Niet per sé vanwege de coronamaatregelen, maar omdat het ons opgevallen was dat het voor Marcel prettiger was om het kleiner te houden. Zo kon hij ook echt zijn aandacht geven aan de visite zonder overprikkeld te raken.

Op zaterdag kwamen mijn ouders en mijn broer met zijn gezin. Het was mooi weer, dus we konden het in de tuin vieren. Mijn vader had een lekkere appeltaart gebakken op verzoek van Marcel en hij mocht zes kaarsjes uitblazen. Marcel heeft lekker gespeeld met zijn oudste neefje en Espen en ons jongste neefje waren gezellig naast elkaar aan het rommelen met de zandtafel en auto’s. Dat ging eigenlijk hartstikke leuk. Pel maakte zalm en vlees op de smoker en we hebben lekker met z’n allen gegeten. De kinderen zaten gezellig aan onze nieuwe mini picknicktafel. Ik vond dat echt heel schattig om te zien. Na het eten namen we afscheid. Ik vond het echt een gezellige middag en ik ben blij dat de jongens steeds leuker met elkaar kunnen spelen. Ze zijn nu niet alleen neefjes, maar ook vriendjes van elkaar.

Zondag

Op zondag kwamen mijn schoonouders en de broer van Pel langs. Ik merkte wel dat Marcel toen wel wat drukker was. Hij miste de afleiding van andere kinderen om mee te spelen, al die volwassenen bij elkaar is toch anders en Espen vroeg erg veel aandacht. Toch vond hij het wel leuk. Ook deze keer hebben we met z’n allen gegeten. Pel heeft wederom gekookt op de smoker. Deze keer werden het spareribs, hamburgers en maïskolven. Heerlijk! Na het eten zijn Marcel en Espen gelijk ingestort en wilden ze naar boven om te gaan slapen. Zo’n weekend vol bezoek was vermoeiend. Ze hebben dan ook heerlijk geslapen.

Marcel heeft een fijne verjaardag gehad. Hij is heel erg verwend. Naast geld kreeg hij onder andere nog een nieuwe fiets, Lego, een stoere dino rugtas, een mooie trui, een bioscoopbon en een Paw Patrol ballon. Voor nu is het voorbij, maar het voordeel van jarig zijn in de zomervakantie, is dat hij na de vakantie nog een feestje kan vieren met zijn klasgenootjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.