De fijnste messen voor in de keuken

geplaatst in: In de keuken | 0

Koken vind ik heerlijk. Ik maak graag gebruik van mijn slowcooker en sinds kort heb ik ook een kleine keukenmachine die me helpt met snijden en hakken. Uiteraard is het super om allerlei apparaten aan te schaffen die je kunnen helpen in de keuken, maar goed keukengereedschap begint wat mij betreft bij de basis. Daarmee bedoel ik dat het belangrijk is om een aantal fijne messen te hebben, zodat je je vlees en groenten gemakkelijk kunt snijden. Deze messen kun je natuurlijk los aanschaffen, maar je kunt ook kiezen voor een fijne messenset waar alles in zit wat jij gebruikt.

Een goed cadeau

Toen ik net op mezelf ging wonen, kocht ik een drietal messen, namelijk een broodmes, een vleesmes en aardappelschilmesjes. Met deze basis set kon ik op dat moment prima uit de voeten. Toen ik samen ging wonen met Pel, werd het koken steeds leuker om te doen. Het is tenslotte leuk als je je gerechten samen met iemand op kunt eten. Eten bereiden veranderde ook steeds meer in uitgebreid koken en nieuwe recepten uitproberen. Omdat hij zag dat ik het fijn vond om uitgebreid te koken, deed hij me na mijn afstuderen een uitgebreide messenset van 7 stuks cadeau. Tot dat moment had ik al deze verschillende messen niet gemist, maar toen ik ze wel had, ging er echt een wereld voor me open. Ik kan nu elke keer kiezen voor het mes wat het beste past bij datgene wat ik wil snijden. Daarnaast merkte ik hoe scherp de nieuwe messen waren en dat de oude set eigenlijk wel aan vervanging toe was. Iets waar ik tot dan toe ook nooit mee bezig was geweest.

Nieuwe keukenspulletjes

Tegenwoordig kook ik voor het hele gezin. Ik blijf het fijn vinden om uitgebreid te koken en nieuwe dingen te proberen. Zo blijf ik ook elke keer investeren in mijn keukengerei. Zo voegde ik afgelopen zomer nieuwe snijplankjes, een zwart schort (want ja ik knoei nogal eens en dan zul je net zien dat je een wit shirt aan hebt) en een schuimspaan aan mijn verzameling toe. Ik ben vast nog niet klaar met investeren in mijn kookspulletjes. Nu ik blij ben met de messenset die we hebben, vind ik het ook wel leuk om me te verdiepen in het onderhoud hiervan. Daarom ga ik me ook maar eens verdiepen in het slijpen van de messen, zodat ik er langer mee kan doen en ze ook fijn en scherp blijven.

Houd jij van koken? Wat is het laatste wat jij hebt aangeschaft voor in de keuken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.