De beste speeltuintjes uit de wijk

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 0

Voor de Mama Challenge 2017 gingen Marcel en ik op zoek naar de beste speeltuintjes in onze wijk. Dit was een leuke challenge voor ons, omdat we pas sindskort in Vleuten wonen. Het was dus iets waar we zelf al een beetje mee bezig waren. We wandelden al een paar weken zig-zaggend door de wijk om te kijken wat er allemaal te doen was voor de kleine. Dus toen we deze challenge aan gingen, was het echt tijd om de wijk te verkennen, op zoek naar de leukste speeltuintjes voor Marcel.1. Kruising Burgemeester van der Heidelaan / John F Kennedylaan


Dit speeltuintje is nog niet zo heel leuk voor Marcel. Hij houdt niet echt van schommelen en is nog niet groot genoeg om te klimmen. De wip-wap vindt hij wel erg leuk en daar hebben we al een keer op gespeeld samen met een ander kindje. Wel zie ik hier veel oudere kinderen spelen en ’s avonds zitten de ouders erbij op het bankje. Dat ziet er heel gezellig uit.


2. Den Hamstraat 


Dit is een heerlijk plekje voor Marcel. De hoge glijbaan vindt hij geweldig. Het is ook best wel stoer dat hij er helemaal zelf vanaf durft. Helaas is deze glijbaan op warme dagen veel te heet. Gelukkig hebben we dan nog andere opties.


3. Dierenweide Vleuten


Naast de dierenweide staan een paar speeltoestellen. Een schommel en wip (niet op de foto) en ook deze glijbaan. Hier kan Marcel erg makkelijk op klimmen en het is dus één van zijn favoriete plekjes. De dierenweide ernaast is natuurlijk ook een pluspunt, want diertjes kijken is altijd leuk. 

4. Hampoort 

De Hampoort ligt eigenlijk vlak naast de dierenweide. Voor de meeste speeltoestellen hier is Marcel nog te klein. Toch is het leuk voor hem. Er is geen verkeer dus hij kan hier heerlijk door het gras rennen zonder dat ik me zorgen hoef te maken. Dat vindt hij geweldig. Daarom lopen we soms wel even die kant op. 

Dit zijn de vier speeltuintjes die het dichtst bij ons huis te vinden zijn. Waarschijnlijk zijn er nog meer leuke plekjes te vinden in Vleuten, dus wij gaan lekker door met het verkennen van onze nieuwe woonplaats. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.