Consultatiebureau: Drie jaar en zes maanden

geplaatst in: Espen, Gezondheid, Mama, Marcel | 0

Afgelopen dinsdag had ik voor beide jongens een afspraak bij het consultatiebureau. Marcel is in augustus drie geworden (maar het bureau loopt achter hier) en voor Espen was het de zes maanden controle. Toeval dat het op één dag gepland was, maar hoewel het een lange afspraak was voor beide, was ik zelf ook wel blij dat we er op deze manier in één keer weer vanaf waren. Gelukkig ging het allemaal goed.

Marcel

Marcel was eerst aan de beurt. Hij werd gewogen en opgemeten. Hij is nu net iets langer dan 1 meter en weegt net geen 15 kilo. (In zijn boekje staat 100,5 cm en 14,8 kilo.) Het blijft een lange jongen waar verder geen vetje aan zit en dat lijkt voorlopig niet te veranderen. Het past bij hem, want hij is zo energiek en zit nooit stil. We kregen een afspraak bij een arts zodat we wat persoonlijke dingen konden bespreken. Het lichamelijk onderzoek en de kleine testjes gingen allemaal prima. Marcel kent de kleuren, kan een lijn trekken, heeft geen moeite met een vormenstoof en kon haar blokkencreatie zonder moeite nabouwen. Daar maakte ik me dan ook totaal geen zorgen over. De ogentest vond ik wel een ding. Pel en ik hebben allebei een bril, dus ik was wel benieuwd naar de uitkomst. Marcel had daar een andere mening over. Zijn rechter oog is prima, maar toen vond hij het niet meer leuk en wilde hij gewoon echt niet meer mee werken. Hij mag in december terug komen om de ogentest opnieuw te doen. Deze afspraak hebben we in de ochtend gepland in de hoop dat hij zich dan beter kan concentreren.

Espen

Na Marcel was Espen aan de beurt. Zijn afspraak vond ik minder spannend, omdat het ook ontzettend goed met hem gaat. Hij is inmiddels 73 cm lang en hij weegt 8670 gram. Het is een lange jongen en hij is zelfs vier cm langer dan Marcel was met zes maanden. Dat is best een aardig verschil. Verder gaat alles eigenlijk super goed met Espen. Hij rolt moeiteloos door alle testjes heen en is helemaal goedgekeurd. Ik mocht dan ook zelf kiezen of ik met acht of elf maanden terug wil komen met hem. Bij de elf maanden afspraak zit weer een inenting, maar die van acht maanden gaat vooral over voeding. Tot nu toe hebben we hier weinig problemen mee, dus ik heb gezegd dat we voor elf maanden gaan en dat ik zelf bel als ik vind we wel advies nodig hebben. Daarnaast moet Marcel tussendoor ook terug komen, dus eventueel kunnen we hem dan nog een keer laten wegen en meten.

Al met al ben ik best tevreden over dit bezoek aan het consultatiebureau. Het is jammer dat we voor Marcel nog een keer terug moeten, maar ik kan me best voorstellen dat hij afgeleid raakte na alle testjes die hij moest doen. Het duurde gewoon te lang voor hem. Verder heeft hij zich namelijk erg goed gedragen en lief gespeeld tijdens het wachten en de afspraken. Meer kan ik ook eigenlijk niet van hem vragen. Voor nu hebben we het in ieder geval achter de rug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.