Consultatiebureau: De zes maanden check

geplaatst in: Mama, Marcel | 5

Vorige week was mijn kleine man een half jaar oud. Vandaag mochten we naar het consultatiebureau toe voor de zes maanden check. Ik was eigenlijk wel benieuwd of alles goed zou zijn. Groeien doet Marcel wel. Dat zien we aan zijn kleding wel. Ook heeft hij eindelijk wat ‘spekkies’ gekweekt, dus hij groeit goed. Dat neemt niet weg dat ze nog wel eens iets te zeuren hebben. Gelukkig viel het mee, onze kleine man werd gewoon weer goed gekeurd vandaag.

Marcel zes maanden CBZoals altijd wilden ze hem eerst meten en wegen. Hij woog vandaag 7750 gram, dat is 150 gram meer dan vorige week dus dat klinkt wel logisch. (We hebben een babyweegschaal thuis, omdat de kinderarts telkens naar zijn gewicht vraagt aan de telefoon en ik een beetje moe werd van het op en neer rijden voor het inloopspreekuur.) De lengte viel mij een beetje tegen. Ik vind ook dat ze dat heel raar opmeten. In het ziekenhuis meten ze het anders en dan is hij standaard een paar cm langer dan op het consultatiebureau. Dat is vreemd, of niet dan? Anderzijds denk ik: Hij groeit en ook bij hen zit hij boven het gemiddelde, dus dat hij hard groeit, dat is wel duidelijk.

Na het wegen en meten mochten we naar de arts toe. Ik was benieuwd wat ze wilde zien. Hij zou geen prikjes krijgen (dat hoeft pas met 11 maanden weer.) Ze wilde vooral weten hoe wij vinden dat het gaat met hem, hoe het met ons zelf gaat en of we nog vragen hebben. Daarna vroeg ze nog naar wat hij nu al eet en of dat goed gaat en ze liet ons een eetschema zien. Lief, maar daar hadden we ons zelf allang in verdiept dus dat vond ik niet zo nodig. Wel kon ik mijn vragen stellen over hoeveel vocht hij nu binnen moet krijgen en of hij echt moet bij drinken naast de opvolgmelk. Volgens de arts is dit nog niet nodig, maar het mag wel. Ik ben wel bezig om hem te laten wennen aan het drinken uit een antilek-beker, maar dat wil hij nog niet echt. Dat mag dus gewoon met kleine stapjes en dat is wel fijn.

Meneer deed verder alles goed. Hij liet alles zien wat hij moest kunnen en kletste er vrolijk op los. Het enige wat hij niet deed was zijn hoofd goed meebewegen als ze hem optilde. Echt tot drie keer toe vertikte hij het, terwijl hij dat prima zelf kan. Dat noemen ze eigenwijs, toch? Ook daar maakte ik me verder niet zoveel zorgen om, aangezien ik weet dat hij het best kan. De fysio oefent dat soort dingen tenslotte ook met hem als hij hier is en die zegt dat het allemaal prima met hem gaat. Daar vertrouwen we dan maar op, want die man ziet hem veel vaker dan het consultatiebureau.

Eigenlijk ging het dus prima. Marcel doet het wat mij betreft goed en wij zijn hartstikke blij met hem. We hoeven eind april pas weer terug te komen voor de volgende afspraak. Tot die tijd gaan we lekker verder zoals we het nu doen. Dat gaat tenslotte goed.

5 reacties

 1. PatriciaD

  Wij lieten ze altijd extra drinken in de zomer en als we gingen zwemmen ofzo 🙂
  Maar mooi! De kleine grote man weer een ok stempel op de billen!

   • PatriciaD

    Er is er altijd 1 de eerste he 😉 en bij de 2de gaan veel twijfels en onzekerheden niet weg…. Helaas is ieder kind voor de lol ook nog eens anders…. Handig!!

 2. Simone

  Fijn is dat om te horen toch, dat alles goed gaat en dat hij het goed doet. Wat een schatje zo in dat dekentje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.