Consultatiebureau: De eerste vaccinatie

geplaatst in: Familie, Gezondheid | 5

Donderdag moest ik voor de tweede keer met Marcel naar het consultatiebureau. Hij is nu ruim acht weken oud en dat betekende dat we naar de verpleegkundige moesten en dat hij zijn eerste vaccinatie kreeg. Ook werd hij weer gewogen en gemeten. Hij is inmiddels 57 cm lang en hij woog 4545 gram. Dat is al flink wat groter dan bij zijn geboorte. Hij doet het echt goed. De groeicurve is behoorlijk steil en hij gaat steeds meer richting het gemiddelde van de jongens van zijn leeftijd.

CB 8 weken

Ik vond dat mijn kleine man zich heel goed hield. Hij liet zich goed onderzoeken en lag lekker te lachen tegen de verpleegkundige. Tot de prikjes tevoorschijn kwamen. Daar moest hij wel even van huilen. De eerste prik viel mee, maar de tweede was toch wel gemeen. Gelukkig duurt huilen bij Marcel nooit lang. Hij is goed te troosten. Toch vond ik sneu voor hem. Thuis hebben we de rest van de dag lekker veel geknuffeld en ook vrijdag zijn we samen thuis gebleven.

8 wekenGelukkig is Marcel niet heel ziek geweest van de eerste vaccinatie. Hij huilde iets meer dan normaal en hij had wat verhoging, maar dat is logisch. Het vaccin deed zijn werk. Gelukkig bleef het daarbij. Volgende maand moeten we weer en dan krijgt hij weer prikjes. Nu eerst weer een paar weekjes rust.

5 reacties

 1. Sanne

  😀 Ik hoor het Rox nog zeggen…. het gaat straks echt niet alleen over baby’s op mijn blog.

  Maar die prikjes zijn inderdaad altijd heel zielig. Toen ik de kraamopleiding deed vond ik het altijd zo sneu als ze kwamen voor het hielprikje.
  Gelukkig is hij er niet zo ziek van geweest. Dat scheelt toch een heleboel!

  • Roxanne

   Hihi. Nou de andere blogjes komen ook wel weer hoor! Zit nog best weinig op de computer nu.

 2. Anneke

  Ik vind babyblogposts leuk dus laat maar komen hoor. 😀 Lijkt me toch wel een beetje zielig ja als ze prikjes krijgen…

 3. Rosalie

  Heb je een bewuste keuze gemaakt voor de vaccinatie en alle voors en tevens tegen elkaar afgewogen?
  Vaccinatie is een keuze en is niet verplicht.
  Fijn dat je zoon niet heel ziek is geworden na de inenting maar weet dat er geen lange termijn onderzoeken zijn gedaan naar de (opeenstapeling van) vaccins en je niet weet of je kind op korte of langere termijn vaccinatie schade zal oplopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.