Als je laptop er geen zin meer in heeft

geplaatst in: Internet & Technologie | 4

Dit weekend had ik ruzie met mijn (anders altijd zo) lieve laptop. Het is even geleden dat ik voor het laatst zo aan het vloeken was op mijn laptop en ik weet nog wat er toen gebeurde. Ik was het zat en ik kocht een nieuwe. Op dat moment was ik daar al voor aan het sparen en ik had net een financiële meevaller gehad. Dus ik had geld en het kon allemaal. Dat ligt nu even anders. We zitten lekker in zo’n fase in huis waarbij alles stuk lijkt te gaan. Na de DVD-speler (o man, ja zo’n ding hadden we ook nog staan) en de bank, lijkt nu de laptop geen zin meer te hebben om verder te leven. Ik hoor mezelf al schreeuwen: Nee! Nee! Nee! Ga gewoon doen wat je moet doen, kreng!

Kortom, adem in, adem uit. Eerst maakte ik maar eens een back-up van mijn bestanden. Dat doe ik volgens Huib niet vaak genoeg. (Lees: Hij doet het dagelijks, ik eerder twee keer per jaar…) Dat gaat natuurlijk een keer mis. Volgens de computer stonden er 18,000 afbeeldingen op. De meeste daarvan staan ook nog op mijn telefoon of ze staan al op mijn externe hardeschijf. Toch is het niet zo handig. Gelukkig ging het goed. Ik had al mijn bestanden net gekopieerd toen de hel definitief los barstte. Het ding wilde niets meer doen. Ook niet toen ik hem opnieuw opgestart had. Dat leek me duidelijk. Het was de hoogste tijd om weer eens alles eraf te gooien en te formatteren. Weg met alle rotzooi en gewoon opnieuw beginnen.

Vier jaar geleden was dit niet de oplossing. Ik weet nog dat het toen nog steeds niet werkte. Nu lijkt het wel succesvol te zijn. Het mocht even duren, want de laptop wilde na de installatie van Windows echt een eindeloze lijst van updates installeren. Nu het eenmaal zo ver is, lijkt het allemaal weer een beetje te werken. In de komende dagen moet ik nog even van alles installeren en instellen, maar dat is natuurlijk geen probleem. Dat kan ik. Ik kan voor nu in ieder geval weer even adem halen, want het werkt weer. Ik kan weer bloggen, werken of gewoon een beetje surfen.

Lief laptopje, zou je het alsjeblieft nog een tijdje vol willen houden? Dan kan ik eerst eens even goed gaan sparen en bedenken met wat voor een device ik je wil gaan vervangen.

4 reacties

 1. Sanne

  Hier is al maanden de geluidskaart kapot van de laptop, maar nog geen zin om een nieuwe te kopen. Geld wel, maar andere prioriteiten zoals een schutting vond ik toch iets belangrijker. Net als dat nieuwe konijnenhok. Ik wacht dus nog wel even.
  Ach, in juli krijgen we over bijna anderhalf jaar terugwerkende kracht loonsverhoging van manlief en de extra bonus. En in augustus volgt de bindingstoelage en anders is er in december nog wel de eindejaarsuitkering. Die laptop komt dus wel, maar alleen nog even niet nu.
  Zonder geluid red ik het prima!

  • Roxanne

   Ja soms zijn andere dingen zeker belangrijker. Wij moesten gewoon echt wat andere dingen in huis vervangen en ik wil niet alles uitgeven!

 2. sammie

  Ik hoop dat je laptop het nog een tijd blijft doen nu, altijd vervelend als zoiets kapot gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.