Boekenfestijn 2013

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 18

Vrijdagavond ben ik met H. naar het boekenfestijn gegaan in Nieuwegein. Hij wilde graag kijken voor boeken die hij kon gebruiken voor zijn studie. Ik ging mee, hoewel het een gevaarlijke plek is om te zijn. Ik heb nog stapels ongelezen boeken liggen en zo bracht ik mezelf natuurlijk in verleiding.

Ik kan mezelf wel voornemen om niets te kopen, maar uiteindelijk lagen er meer boeken van mij in het mandje. Zo gaan dat soort dingen nu eenmaal. Ik kwam thuis met zeven boeken en  een verjaardagskalender. Die laatste is vooral handig voor H. omdat hij zijn agenda niet gebruikt en dan alle verjaardagen vergeet. Ik vind hem verder vooral cute.

Boekenfestijn1

Ik kwam thuis met:

 • “The language of flowers” van Vanessa Diffenbaugh 
 • “Battle Royale” van Koushun Takami (omdat dat boek me al een paar is aangeraden)
 • “Postcards from the heart” van Ella Griffin (Deze nam ik vooral mee door de titel!)

Terwijl we langs de rijen met boeken liepen, duwde H. me opeens een boek in mijn handen. “Dit vind ik echt wat voor jou,” zei hij. Ik pakte het boek aan en zag dat het een boek was uit de Morganville Vampires serie van Rachel Caine. Die serie stond nog op mijn wishlist. Ik keek verder in die rij met boeken. Daar vond ik nog meer boeken van deze serie en legde ze in de mand. De serie is zo nog niet compleet (Ik heb deel 1,2,3,5 en 6 gevonden), maar ik heb in ieder geval een begin kunnen maken voor een goede prijs!

Morganville Vampires

Alle boeken die ik vrijdag kocht komen van de tafels met Engelstalige boeken. Ik vond dat ze in Nieuwegein veel keus hadden bij de Engelse boeken. Ik kan me niet herinneren dat dit in Utrecht ook zo was, maar misschien heb ik toen niet goed gezocht. Ik had in ieder geval het gevoel dat er meer boeken waren van mijn wishlist en voor een leuk prijsje en daar gaat het om. Misschien ga ik in september wel weer kijken in Utrecht. Anders heb ik deze stapel in elk geval vast binnen.

18 reacties

 1. Sanne

  Het is schandalig, maar ik ben nog nooit naar een boekenmarkt geweest. En ik lees toch echt wel graag en veel, maar meestal koop ik de boeken dus gewoon.

  • Roxanne

   Ik koop ook veel boeken op andere plekken, daarnaast leen ik ze wel eens van anderen, maar dit blijft toch een mooie kans. De boeken zijn er goedkoper dan in de winkel, maar uiteindelijk liggen er min of meer dezelfde boeken. Dan heb je een hele stapel voor minder en als student is dat heel fijn!

 2. Kim

  Wat een leuk verslag!
  Fijn dat je al een deel van de collectie compleet hebt kunnen maken. In september ga ik weer 🙂

 3. Judith

  Wat een leuke boeken! Ik denk dat je The Language of Flowers heel leuk gaat vinden. Battle Royale is de Japanse en originele Hongerspelen, maar dat wist je vast al. Nu maar hopen dat je die serie mooi gaat vinden!

  In Utrecht hadden ze vooral veel Engelse klassiekers, vond ik. Ook wel andere mooie boeken maar niet zoveel als ik had gehoopt. Veel leesplezier.

  • Roxanne

   Ja dat wist ik inderdaad en dat was ook al een paar keer tegen me gezegd en daarom was ik er erg nieuwsgierig naar. Voor 1,95 ga ik hem dan niet laten liggen!

 4. Sanne

  Nou, de boekenbeurs hier heb ik schijnbaar al gemist. Die beurzen worden ook nooit echt aan gegeven dus je moet het ook net weten

  • Roxanne

   Je kunt je wel aanmelden voor de nieuwsbrief van jouw stad dan krijg je een mailtje als het eraan komt. Ik las het hier in zo’n lokaal krantje, maar volg ze ook op Twitter.

 5. Saar

  Ik ben een keer geweest naar het boekenfestijn en dat vond ik zo tegenvallen… Ik ga dus niet meer maar jij, veel leesplezier!

 6. Limoentje

  Ik ben nog nooit op een boekenfestijn geweest, het lijkt me wel heel leuk. En inderdaad gevaarlijk 😉
  Veel leesplezier, maar dat gaat ongetwijfeld lukken!

 7. Zina

  Oh ik wil zó graag een keer naar een boekenbeurs, maar uit zelfbescherming ga ik nooit. Ook ik heb nog ontzettend veel ongelezen boeken (als ik alle boeken uit mijn boekenkast en die op mijn e-reader bij elkaar tel kom ik denk ik op rond de 50 ongelezen boeken uit) en mag eigenlijk van mezelf niets meer kopen..

  • Roxanne

   Ik denk dat ik er nog wel meer heb liggen dan dat en toch blijf ik maar boeken kopen. Ik mocht er alleen niet meer kopen dan dit, ondanks dat ik nog veel andere boeken gezien heb…

 8. Serena

  Sinds ik een eReader heb, heb ik volgens mij geen papieren boek meer gelezen. Vind het eigenlijk zonde geld omdat bijna alles digitaal te verkrijgen is.
  Maar altijd leuk als je jezelf zo kunt verwennen!!!

  • Roxanne

   Ik wil nog geen e-reader omdat ik nog zoveel ongelezen boeken heb liggen, maar zo wordt dat nooit minder natuurlijk. Ik houd denk ik nog teveel van papieren boeken om over te stappen.

 9. Emmy

  Ik heb ook met de Morganville Vampires serie in mijn handen gestaan! Maar toch maar niet genomen omdat ik mezelf moest inhouden en het weer een hele serie is… Misschien voor de volgende keer! 🙂

 10. Petra

  Mooie vangst! Schijnt inderdaad een mooi festijn te zijn. Ik wil er ook nog eens heen. In september in Utrecht? Misschien ga ik daar dan wel heen. Of samen? 😉

  • Roxanne

   Samen kan ook ja 🙂 ik moet tegen die tijd even kijken of ik geld heb, maar waarschijnlijk ga ik toch wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.