Boek vs. e-book – deel 2

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 11

iPod Kindle app

Nadat ik vorig jaar mijn eerste e-book las, heb ik dit nog een aantal keer geprobeerd op de iPad van H. Dit beviel me niet zo heel goed. De iPad is te groot en lomp om vast te houden en je neemt hem niet even mee naar bed om daar verder te lezen. Ik bleef dus vooral papieren boeken lezen.

Toen ik twee weken geleden begon met het lezen van de Unearthly serie van Cynthia Hand, kwam ik er al snel achter dat “Radiant”,  de novelle die bij de serie hoort , alleen als e-book verkrijgbaar was. Sterker nog, via Amazon was hij alleen verkrijgbaar voor de Kindle. Gelukkig is er een Kindle app voor de iPod. Op die manier kon ik het boek toch lezen zonder dat ik zelf een Kindle aan hoefde te schaffen. Ik was benieuwd hoe ik dit zou vinden.

Ik zal er niet teveel omheen draaien. Lezen op mijn nieuwe iPod is best fijn! Hij is licht en ik kan hem makkelijk meenemen. Ik las in de auto (niet tijdens het rijden uiteraard), in de wachtkamer van het ziekenhuis en op elk moment dat het kon. Dat lag misschien aan het leuke verhaal, maar het las best lekker. Ik moet dus terug komen op wat ik vorig jaar dacht. Ik kan best af en toe een e-book lezen.

11 reacties

 1. Dina

  De ipad is inderdaad onhandig om lekker mee te nemen in je bed. Heb laatst een stukje gelezen op zo’n e-reader, dat is werkelijk waar veel beter.

 2. Miranda

  Ik twijfel nog steeds, lees steeds meer enthousiaste verhalen over een e-reader, maar zelf ben ik denk ik te groot boekenfan, alhoewel ik het wel weer fijn vind dat je een e-reader aanschaft en daar gewoon zoveel op kunt downloaden, dus kosten van boeken kopen heb je er dan zo uit. Maar ik ben bang dat ik het niet lekker lezen vind.

 3. Serena

  Ik heb gewoon een eReader, maar heb de boeken ook altijd op mijn iPhone staan. Overal dus iets te lezen bij de hand… Ideaal!!!

 4. Sanne

  Ik blijf het dus nog steeds vertikken en lees mijn boeken gewoon lekker vanuit een ouderwets boek. Zo’n ding komt niet in mijn huis. En eigenlijk is dat nog altijd niet veranderd, want de e-reader probeerde ik uit van iemand anders en ik vond het alleen maar tien keer niks.

 5. Kim

  Elk voordeel heeft z’n nadeel 😉
  Maar ik vind het fijn dat je de e-reader door je iPod ontdekt! Want wat op de iPad dus vervelend is, hoeft op een ander apparaat (iPod) dus niet vervelend te zijn.

 6. Zina

  Ik heb al een tijdje een e-reader en ik moet zeggen dat het echt heel fijn leest, en ook erg handig is dat je niet meer zo met boeken hoeft te slepen. Toch lees (en koop) ik zo nu en dan toch nog een ‘echt’ boek, omdat ik vind dat de beleving van het lezen dan heel anders is: je kan door het boek bladeren, er aan ruiken (ja, dat doe ik..)

 7. Marcella

  Ik heb de iPad mini, die is lekker licht en leest ook erg fijn. Ik ga er binnenkort ook een boek op zetten. Veel leesplezier op je iPod!

 8. Lyanne

  Ik ben het er wel mee eens. Op de oude iPad was het niet te doen: veel te zwaar. Helemaal als je in bed nog even wilde lezen. Met de iPad mini is dit wel erg makkelijk. Maar een ereader is nog lichter!

 9. Daan

  Een boek hoort gewoon van papier te zijn, met inkt en de geur van nieuwe druk -of juist oudheid er omheen! 🙂

 10. Patricia D

  Ik hou juist enorm van het lezen van boeken op mijn ipad 🙂 ieder zijn ding he 🙂 o op mijn iphone lees ik ook…. Maar ik lig heerlijk met mijn ipad in bed hihihihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.