Bloggen in 2013 – deel 2

geplaatst in: Schrijven | 18

blog

Eerder dit jaar schreef ik dat ik regelmatig wilde blijven bloggen. Een ritme van 2-3 stukjes per week leek in januari goed te gaan en ik wilde dit graag volhouden. Toch lukte dit in februari niet. Ik kwam niet aan schrijven toe en ik vergat het soms zelfs. Omdat het ook nog eens een korte maand was, schreef ik uiteindelijk veel minder dan in januari.

In maart heb ik mezelf wat meer uitgedaagd. Dat wilde ik zelf al graag, maar het hielp wel mee dat H. ook een blog begonnen is. Hierdoor praten we thuis was vaker over bloggen. Ik ben daardoor ook weer na gaan denken over het schrijven. Het viel me op dat ik vaak schrijf op mijn vrije dagen. Ook wist ik al van mezelf dat het vaak een kwestie is van plannen en mezelf de ruimte geven om ervoor te gaan zitten. Ik heb mezelf daarom uitgedaagd om in maart elke dinsdag, vrijdag en zondag wat te schrijven. In het begin was dat lastig, maar het begon me steeds meer op te vallen dat er altijd wel iets komt als ik er de tijd voor neem. Dat was fijn om te merken.

Drie keer per week een blogpost plaatsen ging me afgelopen maand dus goed af. De afgelopen twee weken verschenen er zelfs vier stukjes per week. Het lijkt in ieder geval een geslaagd concept waar ik in april mee verder wil gaan.

18 reacties

 1. Judith

  Goed zo! Ik merk ook dat je voor sommige dingen gewoon tijd moet maken en dan lukt het best. Het schrijven schiet er bij mij op dit moment bij in, eenvoudig omdat ik er geen tijd voor vrijmaak. Foei!

  • Roxanne

   Ik heb opeens veel meer tijd om boeken te lezen en blogjes te schrijven en ik heb totaal niet het gevoel dat ik er iets anders voor moet laten. Het lukt me dus kennelijk om mijn tijd beter in te delen. Dat is fijn, want juist als ik zulke dingen ook doe dan heb ik minder stress. Ik doe tenslotte ook dingen die ik leuk vind!

 2. Serena

  Ik plaats sinds dit jaar sowieso iedere zondag en iedere laatste dag van de maand een blogje. Vandaag waren dat er dus twee…
  Ik blijf het leuk vinden om te doen, maar inderdaad, ook meestal alleen maar als ik vrij heb.

  Maar blijven bloggen, ik blijf lezen!!!

 3. Naomi

  Lekker bezig. Ik blijf van mening dat bloggen iets leuks is en dat het niet als een verplichting moet aanvoelen. Zolang je plezier hebt en je lezers tevreden houdt, best toch?

  • Roxanne

   Nou precies, dat is ook zo 🙂 Ik vind het juist leuker als ik vaker schrijf, maar elke dag lijkt me nog een beetje te veel. Dat ga ik niet volhouden. Dat wil ik mezelf dus ook niet opleggen.

 4. Sanne

  Op mijn blog zal vanaf heden ook weer meer gebeuren, want ik heb eindelijk besloten dat Facebook de prullenbak in gaat. Het is van de zotte dat mensen via Facebook gaan vragen of ze vandaag op de koffie kunnen komen.
  Ik wil het niet meer… Gewoon lekker rust in mijn hoofd en dus het Facebook de prullenbak in en het weer alleen met mijn weblog doen. Is altijd gelukt voor het tijdperk Hyves en Facebook.

 5. Daan

  Ik ben het er ook mee eens dat bloggen gewoon iets ‘van jezelf’ is en dat je het niet tot een verplichting moet maken.

 6. Zina

  Ach, je kan beter wat minder bloggen en zorgen dat de stukjes die wél online komen de moeite waard zijn dan dat je steeds van die ‘halve’ artikelen het internet op gooit. Jouw stukjes vind ik altijd leuk om te lezen en het stoort me totaal niet dat het je af en toe wat minder blogt. Zelf heb ik besloten om tot na mijn verhuizing niet meer te bloggen, ik kan er gewoon niet genoeg tijd in steken.

  • Roxanne

   Dat kan ik me voorstellen hoor. Verhuizen kost enorm veel tijd en energie en dan is bloggen even niet zo belangrijk.

  • Roxanne

   Ik blog nu 2,5 jaar op dit domein en ik kom nu pas in mijn ritme 😉 Ik zou nog gaan denken dat het studieontwijkend gedrag is, met mijn afstuderen dit jaar!

 7. Mich

  Ik weet niet of je jezelf moet verplichten om iets te bloggen. Ik doe het gewoon omdat er een verhaal in mijn hoofd zit, wat eruit moet. Toevallig valt het altijd op de momenten dat ik vrij ben, in het weekend of op mijn vrije dag, maar als het er niet is, dan is het er niet.

 8. Rianne

  Vorig jaar heb ik een jaar lang elke dag geblogd en nu vrijwel niets meer. Alleen nog de paar thema blogs die ik op vaste dagen heb zoals WOT en mijn 365puppyproject. Ik ben de laatste tijd vooral bezig met leuke offline dingen, waardoor mijn blog al gauw op de achtergrond is geraakt. En ook andere blogs minder of heel laat (zoals deze) lees. Sinds ik minder blog en van mezelf niet meer ‘moet’ vind ik het veel prettiger.

  • Roxanne

   Elke dag bloggen is ook heel veel en hoewel er overal inspiratie vandaan te halen is, moet je er ook nog voor gaan zitten. Ik heb sinds ik heb bedacht 3x in de week te bloggen op vaste dagen al 2 keer een zondag overgeslagen omdat ik moe was. Dat moet kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.