Bloggen in 2013

geplaatst in: Internet & Technologie, Schrijven | 12

Gisteren schreef ik mijn 11e blogpost van 2013. Als ik nou zorg dat er morgen ook iets online staat, dan heb ik deze maand gemiddeld drie stukjes per week geschreven. Dat vond ik wel een mooi streven. Even moest ik denken aan vorig jaar. Toen schreef ik een blog over bloggen en het lijkt erop dat er het afgelopen jaar toch wat veranderd is.

In 2012 is het me toch gelukt om vaker te schrijven, ook al waren er ook weken waarin ik niets schreef. Hoewel ik destijds het gevoel had dat ik het bloggen vooral voor mezelf doe, vond ik het  stiekem ontzettend leuk om te zien dat de bezoekersaantallen en het aantal reacties langzaam omhoog gingen. Het is nog niet veel, maar het verschil is voor mij wel duidelijk. Toch als ik terug blader, valt het me op dat er in 2011 verhalen waren waar niemand op reageerde. Dit gebeurt eigenlijk nooit meer. Dat kan alleen maar betekenen dat ik meer lezers heb dan voorheen. Ook merkte ik dat ik gewoon kan schrijven over wat er in me omgaat. De verhalen waarvan ik dacht dat niemand ze zou willen lezen (en die ik in het verleden dus niet schreef), krijgen vaak de meeste reacties. Vaak komen die woorden recht uit mijn hart. Ze staan in een paar minuten op het scherm. Daar kan ik vooral uit concluderen dat mijn lezers houden van datgene wat oprecht is.

Blijkbaar haal ik toch inspiratie en motivatie uit de statistieken van mijn blog. Het lukt me nu aardig om minimaal twee en soms zelfs drie keer per week te schrijven. Dat vind ik een mooi gemiddelde. Een blogger die elke dag iets schrijft zal ik voorlopig niet worden, maar op deze manier kan ik mezelf toch een doel stellen voor 2013 wat goed haalbaar is.

12 reacties

 1. Anke

  Ik lees stiekem wel alles, maar ik reageer nooit… Misschien ook eens wat meer doen in 2013!

 2. Sanne

  Dan heb je toch meer inspiratie dan ik. Ik heb vooral het idee om bij die van mij de stekker er maar eens uit te gaan trekken.

 3. Ronald

  Dan ga je goed, ik moet er ook mee starten en ideeën zat maar uitwerking laat te wensen over, als winkel klaar is misschien maar weer opzetten. Succes met schrijven wij lezen wel

 4. Petra

  Ik lees je graag hoor! En inderdaad, liefst de stukken die recht uit het hart komen. Dus lucht je hart gerust en haal inspiratie, kracht en troost uit de reacties.

 5. Zina

  Ik lees sinds een tijdje je blog maar moet eerlijk zeggen dat ik lang niet altijd reageer. Waarom weet ik eigenlijk niet, soms geen tijd en soms weet ik niet wat ik moet reageren. Merk bij mijn eigen blog dat ik het fijn vind als mensen reageren, dan weet ik toch dat ik het niet voor niets doe. Dus eigenlijk moet ik meer reageren op andere blogs 🙂

  • Roxanne

   Soms is lezen ook wel genoeg, toch? Ik reageer zelf ook niet op alles wat ik lees maar het is wel leuk om af en toe een reactie achter te laten bij iemand 🙂

 6. Marcella

  Leuk dat je vaker blogt, ik lees graag mee, ook al duurt het soms even en lees ik dan meerdere blogs tegelijk (zoals nu). Mooi dat je meer lezers heb én meer reacties. Leuk is dat!

  • Roxanne

   Ik lees zelf ook maar een paar keer per week alle blogs bij hoor, daar heb ik op werkdagen soms geen tijd voor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.