Between, Love & Jessica Jones

geplaatst in: Film, TV & Theater | 6

De zomer is voorbij. Tijd om lekker op de bank te zitten met een dekentje, kop thee en een goede serie. De afgelopen weken keek ik alvast (een deel van) het eerste seizoen van een aantal series die op Netflix staan, zodat ik jullie nu kan vertellen welke de moeite waard zijn om ook eens te kijken.

netflix-original-between

Between

RegieMichael McGowan
CastJennette McCurdy, Jesse Carere, Ryan Allen
Genre: Drama, Mysterie, Science Fiction

Releasejaar: 2015
Oordeel: ★★★★

De eerste serie die ik keek was de Netflix Original Between. In deze serie komen door een mysterieus virus alle volwassenen vanaf 22 jaar om het leven in het dorpje Pretty Lake. De kinderen die over blijven worden in quarantaine gehouden. Zij krijgen de taak om de lijken van hun familieleden, kennissen en andere volwassenen te verbranden. Helaas is het daarmee niet voorbij. De quarantaine wordt nog niet opgeheven door de overheid en ze moeten het met elkaar zien te redden.

De serie is vanaf het eerste moment spannend. Terwijl het dorp in chaos verkeerd, staat Wiley op het punt om te bevallen van haar baby (die ze eigenlijk wilde afstaan aan adoptie ouders). Terwijl langzaam duidelijk wordt wat er aan de hand is, gebeuren er meer rare dingen. Zo wordt er een jonge meid door gevonden in het bos en lijkt dit om een misdrijf te gaan. Ook brandt de supermarkt af, waardoor er steeds minder voorraad is voor de overlevenden. De jongeren zijn op elkaar aangewezen, maar worden het niet eens over de manier waarop zaken aangepakt dienen te worden.

De situatie wordt ook telkens grimmiger, want het leven gaat door. Dat betekent dat er mensen ziek worden of op een andere manier hulp nodig hebben van volwassenen. De medicijnen en het voedsel raken op, er zijn geen dokters, docenten of andere volwassenen meer om te helpen. Het verhaal is in die zin eng realistisch. Wie zegt ons dat zoiets niet in het echt kan gebeuren? Kortom, het is een spannende serie die zeker het kijken waard is.

Love netflix

LOVE

RegieJudd Apatow, Lesley Arfin, Paul Rust
CastGillian Jacobs, Paul Rust, Claudia O’Doherty
Genre: Comedy, Drama, Romantiek
Releasejaar: 2016
Oordeel: ★★★★★

LOVE gaat over de zoektocht naar de ideale man of vrouw. In de droogkomische serie worden Gus en Mickey gevolgd. Gus is een typische nerd, terwijl Mickey juist losgeslagen is. Ze hebben gemeen dat ze beide dolend zijn en samen proberen ze een relatie op te bouwen. Het levert herkenbaar ongemakkelijke momenten op, op het gebied van intimiteit, vertrouwen en liefde.

De serie LOVE is echt helemaal mijn ding. Het is zo fout dat het goed is. Ik geniet echt van deze serie. Mickey die ergens best wel lief en onzeker is, maar ondertussen lekker van zich af kan bijten en schelden. Gus die best wat stoerder en minder lief zou willen zijn, maar compleet over zich heen laat lopen door het kindsterretje waar hij les aan geeft (en door de rest van de wereld.) De twee passen op papier totaal niet bij elkaar, maar ergens klopt het ook weer wel.

Van LOVE heb ik pas een aantal afleveringen gekeken en ik ben onwijs benieuwd waar het verhaal heen gaat. Het is wel het type serie dat ik normaal gesproken het liefst in één stuk door zou willen kijken. Als ik daar eens tijd voor had…

jessica-jones
Jessica Jones 

Regie: Melissa Rosenberg
Cast:  Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville
Genre: Actie, Crime, Drama
Releasejaar: 2015
Oordeel: ★★★★✫

Jessica Jones is een superheld. Of was. Ze leidde korte tijd het bestaan van een superheld(in), maar hier kwam op tragische wijze een einde aan. Jessica Jones heeft het moeilijk in de harde wereld, maar net zo zwaar heeft ze het met haar innerlijke demonen. Ze neemt het op tegen de schurk Kilgrave. Met mind control laat hij mensen dingen doen die ze niet willen. Jessica wil hem achter tralies hebben, maar lukt het haar de wereld ervan te overtuigen dat Kilgrave degene is achter een serie moorden die gepleegd zijn door mensen die hij in zijn macht had?

Dit is typisch het soort serie dat Pel en ik graag samen kijken. De serie is van Marvel, waardoor het normaal meer zijn ding is, maar ik was er eigenlijk zelf wel heel nieuwsgierig naar nadat ik erover hoorde op Amsterdam Comic Con. Het is zeker leuk om naar te kijken voor liefhebbers van actie met een vleugje supernatural en hier en daar wat dramatische elementen.

Welke series kijk jij momenteel? Wat mag ik absoluut niet missen dit najaar?

6 reacties

  1. Daan

    HOEZO KRIJGT JESSICA JONES EEN STER MINDER DAN EEN (TOCH VRIJ STANDAARD) COMEDY? Jessica Jones is op gebied van verhaal baanbrekend, zeker hoe ze omgaan met de ‘rape culture’, en traumaverwerking in de vorm van de relatie tussen Jessica en Kilgrave! In mijn ogen een van de beste nieuwe series van afgelopen jaar.
    Daan recently posted…Post Scriptum | Allemaal BoefjesMy Profile

  2. dennis van elten

    Ik ben deze week begonnen aan designated survivor en aal Lethal Weapon de serie beide aanraders. Ik ben erg benieuwd naar Luke Cage. Ik zal eens naar between kijken klinkt spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.