Babyshower

geplaatst in: Familie, Mama | 6

Het fenonomeen babyshower is er eentje waar ik best wel een mening over heb. Van mij hoeft dat eigenlijk helemaal niet. Ik ben van nature niet zo dol op verrassingen en de versie die je vaak ziet in tv-series vind ik veels te girly. Dat is totaal niet mijn stijl. Toch kreeg ik gisteren mijn eigen babyshower. Mijn schoonzus en moeder waren samen bezig geweest met de organisatie. Gisteren zou ik met mijn moeder de maxicosi op gaan halen, maar toen namen we een andere afslag en kwamen we bij mijn broer en schoonzus uit. Er hingen ballonnen bij de voordeur. We liepen door naar de tuin en ook daar was alles helemaal versierd met blauwe slingers. It’s a boy!
Babyshower 01Om mij even te laten wennen aan het idee hadden ze de rest wat later uitgenodigd, zodat ik even rustig kon gaan zitten. Dat was wel fijn. Al snel kwamen er meer dames binnen en toen kon het feestje beginnen. Ze hadden het erg rustig gehouden, dus we zaten lekker in de zon in de tuin. Er was een prachtige (lekkere!) taart en ze hadden champagne gehaald zonder alcohol. Ook kwam er fruit op tafel en andere lekkere hapjes. En een hele berg cadeautjes. De baby is enorm verwend. Hij kreeg onder andere een wipstoeltje, speelkleed/babygym, een Nijntje muziekmobiel, boekje, kleertjes en een mandje vol met spulletjes van Zwitsal en pampers. Voor mij zat de luiertas van mijn dromen er tussen. Ik wilde die al zo lang kopen, maar vond hem steeds te duur en daarom had ik nog steeds geen luiertas gekocht. Tsja als die ene eenmaal in je hoofd zit…

Het enige spelelement was een kaartje waar we allemaal opgeschreven hebben op welke datum we denken dat de baby geboren zal worden. Ik ben heel benieuwd wie er straks het dichtst bij zal zitten. De winnaar krijgt wat lekkers van mijn schoonzus. Mijn prijs wordt sowieso een mooie baby, op welke datum dan ook. Toch ben ik wel benieuwd of ik er een beetje bij in de buurt zit. Het was trouwens opvallend dat op één iemand na iedereen een datum opschreef die een paar weken voor de uitgerekende datum ligt. Babyshower 02Na de babyshower, toen het iets rustiger was, hebben we nog even heerlijk genoten van het zonnetje in de fijne tuin van mijn broer en schoonzus. Daarna sloten we de dag af met een barbecue, waarbij ik het meest genoten heb van de gegrilde groenten die ze erop legden.

Vandaag ben ik alweer 35 weken zwanger en ik ben dus uitgerekend over 35 dagen. Morgen moet ik weer op controle bij de verloskundige en dan krijg ik ook de derde groei echo. Een week eerder dan gepland, maar de verloskundige is erg benieuwd hoe het er nu voor staat met de kleine. Daar zal ik later nog een update over schrijven. Voor nu wens ik iedereen een fijne zondag.

6 reacties

 1. Anneke

  En was je babyshower uiteindelijk niet zo Amerikaans? 😀 Wij doen er hier eigenlijk niet aan, maar ik vind het altijd wel erg leuk om bij anderen te zien.

  • Roxanne

   Nee het was lekker Hollands. Gewoon lekker kletsen, hapje, drankje, niet te gek doen. Ik hoefde geen luiers te verschonen en rompertjes te versieren 😛

 2. Kim

  Wat leuk! 🙂 Het ziet er heel fijn uit. Ik hoop dat je echt hebt kunnen genieten (en nu weer rust gaan houden, hè, mevrouw? ;-))

 3. sammie

  Wat hadden ze het leuk versierd! De taart ziet er ook mooi uit, leuk dat je toch genoten hebt van de dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.