App: Ontvang een kaartje

geplaatst in: Internet & Technologie, Post | 1

Ik blijf de laatste weken fanatiek bezig op Instagram en ik kwam daar weer een pareltje tegen: De app Ontvang een kaartje. Dat trok uiteraard meteen mijn interesse, want ik ben dol op post versturen. Sinds het begin van de (intelligente) lockdown probeer ik iedere dag post te versturen, omdat het gewoon leuk is om iets gezelligs te ontvangen in de brievenbus. Dat is het altijd al, maar nu natuurlijk helemaal.

Dat lijkt op Postcrossing!

In eerste instantie deed de app me enorm denken aan een versimpelde versie van Postcrossing en daar is het ongetwijfeld ook op gebaseerd. Het geeft in mijn ogen niet, want in deze tijd zit iedereen te wachten op iets leuks en wekenlang wachten op een kaartje vanuit China is nu even niet waar we op zitten te wachten. We willen het nu en het liefst laagdrempelig en niet te duur.

Hoe werkt het?

Je maakt een account aan, vult een (kort) profiel in en daarna kun je kaarten versturen en ontvangen. Wanneer je een kaartje verstuurt, schrijf je een code op de kaart. Met deze code kun je de verzender laten weten dat je de kaart hebt ontvangen. Dit klinkt bekend, toch? Het verschil is wel, dat je in dit geval alleen te maken hebt met mensen die uit Nederland komen. (Voor zover ik weet?) Zelf heb ik inmiddels de eerste kaarten op de bus gedaan en ik zal er zeker meer gaan verzenden.

Eerste kaartje ontvangen

Het leukste is dat je in dit geval ook kaartje terug krijgt. Bij Postcrossing is het zo dat jouw adres pas in de poule komt wanneer er een kaartje van jou aangekomen is. Ik heb geen flauw idee hoe deze app werkt, maar ik heb nog geen kaartjes die aangekomen zijn, maar ik had zelf wel het eerste kaartje in de brievenbus vandaag! Hey, dat is gezellig! Het motiveerde mij in elk geval om de app te openen en nog een adres aan te vragen.

Vind jij het ook leuk om post te versturen en lijkt deze app je iets voor jou? Ik zou zeggen, doe eens gek, download de app van Ontvang een kaartje en begin gewoon. Wie weet versturen we dan in de komende weken wel iets naar elkaar?

  1. Aukje

    Wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent! Ik ga vandaag ook weer wat kaartjes versturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.