Alles of niets

geplaatst in: Werk & studie | 10

Afstuderen. Dat is mijn voornaamste doel voor 2013. Hoewel het aantal vakken wat ik moet afronden om daar te komen inmiddels goed te overzien is, kost het toch wel veel tijd. Deze week was dat weer pijnlijk duidelijk. Ik heb twee vakken kunnen afronden, wat op zich een mooi resultaat is. Voor één van deze vakken moest ik een verslag schrijven. Het gevolg hiervan was dat ik op mijn vrije dagen nauwelijks buiten geweest ben, ik niet heb gelezen in het boek waar ik in bezig was en dat ik wel graag brieven wilde schrijven, maar dat ik dat niet heb gedaan. Ik had mijn verslag tenslotte nog niet af. Wat ik dan wel gedaan heb? Behalve typen en nadenken, heb ik vooral voor me uit zitten staren, plaatjes gekeken op het internet en muziek geluisterd. Er was geen ruimte in mijn hoofd voor andere dingen.

Aan het einde van de week, verstuurde ik het verslag per e-mail en vanaf dat moment kon ik weer opgelucht adem halen. Er was weer tijd voor leuke dingen dit weekend. Maandag begin ik weer met studeren. Dit weekend is de keuze makkelijk. Ik heb geschreven en gelezen zonder schuldgevoel. De weken hiervoor was dat soms lastig. Ik deed nog van alles naast mijn school en stage wat meer leuk op (vrijwilligers)werk dan vrije tijd of sociale contacten. Dat gaf ik vaak voorrang, waardoor ik op maandag weer moe richting mijn stage ging. Dat wilde ik niet meer.

Omdat ik niet meer kan doen dan ik kan, heb ik uiteindelijk besloten dat ik wat dingen moet laten vallen. Een van deze dingen is mijn vrijwillige functie als communicatie en PR medewerkster bij het evenement Maritiem Nieuwegein. In 2011 heb ik vanuit mijn stage een heleboel gedaan om dit evenement op te zetten, samen met de werkgroep. Ik was er bijna dag en nacht mee bezig als ik H. moet geloven en ik vond het leuk. Ik zat er, vanwege mijn stage, ook helemaal midden in. Ik was aanwezig op de locatie en ik zag de werkgroep bijna elke dag. Toen het voorbij was, voelde het goed om weer mee te werken aan de tweede editie van het evenement. Ik vind het leuk om mee te werken aan evenementen en zo kon ik daar meer ervaring in op doen. Dat leek me een winwin situatie. Toch lukte het me niet om ermee bezig te zijn. Ik zat een beetje in de knoop met mezelf, omdat ik me het liefst voor 200% inzet voor  de projecten waar ik mee bezig ben. Als ik die tijd en energie niet heb dan gaat het aan me knagen. Ik heb dan het gevoel dat ik ze niet kan geven wat ze verdienen.

Na lang nadenken en twijfelen heb ik mijn beslissingen genomen om ermee te stoppen. Dat was moeilijk, juist omdat ze wel mensen nodig hebben om het evenement vorm te geven en te promoten. Ik denk liever dat ik ze nu de kans geef om iemand te vinden die wel de tijd en energie heeft om zich in te zetten. Waarom ik dit met jullie deel? Ten eerste omdat het me, ondanks de beslissing die ik genomen heb, nog bezig houdt. Ook wilde ik het delen omdat er nu een extra vacature open staat voor het evenement. Misschien is er wel iemand die het leuk zou vinden om mee te werken aan dit evenement? De vacatures staan sinds vorige week op de nieuwe website!

10 reacties

 1. Caroline

  Altijd jammer om dingen (tijdelijk) op te geven omdat er andere dingen belangrijker zijn.
  Succes met je studie.

  Liefs!!

 2. Serena

  Je moet vooral doen waarvan je zelf denkt dat het goed is en niet omdat anderen denken dat dat moet. Het is niet goed om op je tenen te moeten lopen en het moet allemaal wel leuk blijven. Een van de redenen dat ik met mijn opleiding ben gestopt. Ik werkte en studeerde en verder deed ik niets anders. Ik heb gekozen voor iets meer rust, veel belangrijker…
  Succes met de afronding!!!

 3. Kim

  Wat knap dat je deze keuze hebt gemaakt.
  Ik kan mij voorstellen dat het erg moeilijk is, maar je studie gaat inderdaad voor. Hou vol meis, iets met de laatste loodjes.
  Heel veel succes, je bent een topper en je kan het 🙂

 4. Shanti

  Wat jammer dat je het moet laten gaan. Maar hopelijk haal je dit jaar je diploma en kun je volgend jaar weer mee helpen!

 5. Daan

  Balen is dat, ja. Maar voordeel is idd dat je je volgend jaar hopelijk niet druk hoeft te maken om dat diploma!

 6. Petra

  Wat jammer dat je het er niet meer naast kunt doen, maar wel respect voor het feit dat je de keuze hebt gemaakt. Soms is het moeilijk om dingen die je heel leuk vind toch los te laten. Maar wie weet, kun je het in de toekomst, na je afstuderen, weer gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.