Maritiem Nieuwegein

geplaatst in: Werk & studie | 0

Ik was weer even ‘uit de lucht’ omdat het erg druk was op mijn stage. We zaten tot over onze oren in de laatse voorbereidingen van het evenement Maritiem Nieuwegein dat voor de eerste keer plaats zou vinden in Vreeswijk en op de Museumwerf. Hoe dichter we bij het Hemelvaart weekend kwamen, des te stressvoller voelde het voor mij. Ik was heel benieuwd hoe het zou lopen en of het weer mee zou werken. Het was de eerste keer dat ik aan zoiets groots heb meegewerkt. Dit heb ik met veel plezier gedaan en ik heb er onwijs veel van geleerd, maar ondanks dat alles was er ook een zekere spanning. Ik wilde wel graag dat alles goed zou gaan.

Dit weekend was het dan eindelijk zo ver. De schippers die uitgenodigd waren, kwamen één voor één binnen varen met hun scheepjes. Wij bliezen de ballonnen op, hesen de vlaggen en versierden de omgeving. Burgemeester Frans Backhuijs opende op donderdagmorgen het evenement en daarna kon het feest echt beginnen. Het was prachtig weer en toen iedereen eenmaal op zijn of haar plek stond, verliep de rest van de dag prima. Er kwamen mensen op ons evenement af! Naast de mooie schepen hadden we een markt georganiseerd, maar er waren ook zandlosdemontraties, een kunstexpositie, rondleidingen door woonboot de Zwerver en bezoekers konden meevaren met de stoomboot Jan de Sterke.  Ik heb zelf de hele dag op de Museumwerf gestaan, dichtbij de kinderactiviteiten. Met een enorme opblaashaai trokken we flink de aandacht. De bek kon open en dicht en richting de staart zat een grote glijbaan. Dat is natuurlijk fantastisch voor kinderen! Ondertussen heb ik rond gelopen met mijn camera om zo veel mogelijk leuke foto’s te maken voor de website. Voor ik het wist zat de eerste dag erop.

Zaterdag was dag twee, en tevens de laatste dag van het evenement. Het was verschrikkelijk warm en minder druk. Ik geef de mensen die naar het strand geweest zijn groot gelijk. Toch zijn er wel mensen op af gekomen en we hebben er weer een leuke dag van gemaakt. Ik vond het wel jammer dat ik zelf geen tijd had om alle onderdelen langs te lopen. Zo heb ik de rondleiding, de rondvaart, de modelbootjes en de markt allemaal moeten missen. In de avond hebben we het evenement afgesloten met een barbecue feestje in het dorp. Het was gezellig dat H., mijn broer en zijn vriendin ook bleven eten.

En nu zit het er alweer op… Wat overblijft zijn herinneringen en de foto’s. De voor en nadelen van het organiseren van een evenement zijn me wel duidelijk. Ik heb goed gemerkt wat mijn sterke kanten zijn en waar ik nog aan moet werken, maar ik weet wél dat ik het ontzettend leuk vind om te doen! En het mag dan jammer zijn dat het voorbij is, maar tegelijkertijd kijk ik ook enorm uit naar mijn lange zomervakantie die eraan zit te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.