Afvallen in 2014

geplaatst in: Gezondheid, Life | 5

Afgelopen jaar is er voor mij veel veranderd. 2014 was het jaar waarin ik na anderhalf jaar eindelijk groen licht kreeg voor mijn gastric bypass operatie. Ik zou gaan afvallen in 2014 en dat voelde echt als een nieuw begin. Ik begon in één van de groepen van de Nederlandse Obesitas Kliniek in Amsterdam en samen bereidden we ons voor op de operatie die zou komen. Op 24 april was ik aan de beurt. Ik ben geopereerd in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Helaas ging niet alles zoals gepland waardoor ik bijna een week in het ziekenhuis heb gelegen, maar toen ik eenmaal thuis was, ging het elke dag beter met me.

Door de complicaties moest ik wat langer echt rustig aan doen en duurde het even voor ik hersteld was. Daardoor liep ik meteen wat achter op het schema van wat je af kunt vallen na de operatie. Evengoed was ik na drie maanden al 25 kilo kwijt. Ik was er heel trots op, wat de arts er ook van vond. Ook daarna ging het langzaam, maar het ging wel. Ik heb nog een paar keer stil gestaan op de weegschaal, onder andere toen ik zo’n last had van mijn galstenen en wederom geopereerd moest worden.

Evengoed sluit ik vandaag het jaar af met -39 kilo. Dat is bijna de helft van wat ik uiteindelijk kwijt wil. Het nummer op de weegschaal is gek genoeg niet meer het belangrijkste. Als ik namelijk kijk naar wat ik allemaal gewonnen heb in de afgelopen 8 maanden dan was het nu allemaal al de moeite waard! Ik heb zoveel meer energie dan voorheen, ik kan weer meer dan ik daarvoor kon en ik heb echt weer zin in het leven. Dat neemt niemand me af. En in 2015 ga ik gewoon lekker door met gezond leven!

5 reacties

  1. Khim

    Je hebt het heel goed gedaan Roxanne! Wees daar trots op. Ik wens jou, Huib en katten heel veel geluk en goede gezondheid toe in 2015.

  2. Janneke

    Gelukkig nieuwjaar! Doorgaan met gezond leven is een geweldig doel toch? Schema’s zijn er om van af te wijken, gelukkig is niet alles te voorspellen. Hopelijk voel je je dit jaar weer helemaal fit en energiek, welk gewicht daar uiteindelijk ook bij hoort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.