Afspraak op de poli chirurgie

geplaatst in: Gezondheid | 3

RKZ december 14Gisteren had ik vroeg in de ochtend een afspraak op de poli chirurgie van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Deze afspraak was gemaakt naar aanleiding van de buikpijnĀ die ik al een paar weken had en de tijd die ik vorige heb doorgebracht op de SEH. Na twee echo’s en een aantal afspraken met de huisarts en op de SEH, was het tijd voor actie. Ik heb echt galstenen en die galblaas moet eruit.

Gelukkig was de chirurg dat met mij (en al zijn collega’s) eens dus we konden de afspraak kort houden. Wel wilde hij nog even gemeen in mijn buik prikken met zijn vingers, maar dat doen artsen nu eenmaal graag. Nu de chirurg groen licht gegeven heeft, sta ik op de wachtlijst voor de operatie. Dit betekent dat ik (als het mee zit) binnen twee tot drie weken opgenomen word voor de operatie. Niet echt iets om naar uit te kijken, maar het moet wel gebeuren. De pijn die ik heb bij zo’n aanval is inmiddels niet meer te verdragen en wordt alleen minder als ik morfine gebruik. Daar wordt je dag niet echt beter van, want ik reageer vervolgens weer heel heftig op deze pijnstiller. Ik word er duizelig en misselijk van en kan eigenlijk nog niets, maar de ergste pijn is dan weg.

Ik hoop dat ik snel te horen krijg wanneer ik aan de beurt ben, dan kan ik me tenminste echt gaan voorbereiden op deze operatie. Tot die tijd hoop ik vooral dat ik zo min mogelijk aanvallen van pijn heb en dat het allemaal een beetje te doen is.

3 reacties

  1. Evelien

    Hoi Roxxy

    Tikte op twitter galblaas in en kwam op je blog. Ik ben Evelien..30 jaar. Woonachtig in Castricum en ook veel krampklachten. Dinsdag was ik in het RKZ bij chirurgie. Ook mijn galblaas moet eruit. Ik mag woensdag as onder het mes. Misschien wat ervaringen uitwisselen? Je schrijft leuk btw

    Gr
    Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.