Afscheid van mijn studenten-OV

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 17

OV chipkaart

Zes jaar lang heb ik kunnen genieten van mijn studenten OV. Ik kan het aantal keren niet meer tellen dat ik de trein heb gepakt naar Limburg om af te spreken met mijn beste vriendin en ik ben in veel verschillende steden geweest om te winkelen. Aan al het goede komt helaas een einde. Als langstudeerder heb ik inmiddels de grens bereikt dat ik niet meer mag lenen en daarmee komt ook een einde aan het gratis reizen. Volgende week moet ik mijn Studentenreisproduct van mijn OV-chipkaart verwijderen.

Gelukkig woon ik minder dan een kilometer van mijn stage vandaan. Ik wist dat dit moment eraan zat te komen en daarom heb ik gezocht naar een stageplek in Utrecht. Ook de hogeschool is prima te bereiken zonder OV. Als ik naar de stad wil, kan ik dat prima lopen of fietsen. Toch ga ik het gratis reizen wel missen. Het was tijdens mijn stage erg handig en het was leuk om af en toe ergens heen te gaan. Voortaan moet ik wat langer nadenken voor ik een stuk ga reizen met de trein. Even op en neer naar Limburg, Leeuwarden of Groningen wordt voortaan een stuk duurder!

Vandaag denk ik nog even niet aan het leven zonder mijn OV. Ik heb hem tenslotte nog. Ik reis vandaag voor de laatste keer samen met mijn OV richting het zuiden, omdat ik met mijn Duitse penvriendin Fabi heb afgesproken in Venlo.

17 reacties

 1. Zina

  Ai, een leven zonder OV lijkt me echt heel erg wennen, en duur. Vooral duur eigenlijk. Gelukkig heb ik de mijne nog 3,5 jaar, en maar goed ook. Als ik geen OV zou hebben zou een retourtje naar mijn ouders € 45,80 kosten.. *slik*

 2. Kim

  Waarom eindigt het nu en niet aan het einde van het schooljaar? Krijg je als student helemaal geen korting meer op een abonnement bijvoorbeeld? Dat wilde ze toch regelen in Den Haag?
  Geniet er nog maar even van, ik moet er niet aan denken on zonder deze OV-chipkaart te moeten reizen.

 3. Roxanne

  Dat eindigt nu omdat ik ooit in april stopte met studeren en in november weer ben begonnen. Dan krijg je dat soort rare dingen!

 4. Sanne

  Wat zal je dat ding gaan missen! De trein is duur en alle vernieuwingen zijn ook niet altijd geweldig.
  Geniet nog even van je OV.

 5. Emmy

  Lijkt mij zoooo naar om hem in te moeten leveren… Al komt het voor mij ook dichterbij (oktober)

 6. Serena

  Ik ben een tijdje met de trein naar het werk gegaan, maar baalde al snel van de vertragingen, niet-rijdende treinen enz. Inmiddels ga ik dus met de auto en met beter weer met de scooter. Ik heb helemaal niks meer met het OV…
  Maar ieder zijn ding natuurlijk!!!

  • Roxanne

   Dat kan ik me goed voorstellen hoor, maar zo af en toe is het best handig. Zeker als het niets kost. In het weekend gebruik ik liever mijn auto!

 7. Dina

  Hier scheiden jullie wegen zich. :’)

  Ik hoop dat je het gisteren leuk hebt gehad in Venlo!

 8. Willemvk

  Wat heb ik mijn OV-kaart toentertijd toch goed gebruikt. Heerlijke tijd om zo even ergens heen te gaan. Maar die tijd heb ik nu ook alweer jaren en jaren. Alleen moet ik nu zelf sturen en ben ik nog vrijer.

 9. Mich

  Oh ik weet dat moment ook nog wel. Vroeger, ja vroeger deed ik alles met het OV. Ik heb zelfs toen ik klaar was met mijn studie een maand lang express mijn OV kaart gehouden om er nog optimaal gebruik van te maken!

 10. Marcella

  Is zeker even wennen zonder OV kaart! Ik koop voor wat langere reizen altijd goedkope treinkaartjes van AH of Kruidvat. Scheelt veel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.