Het is fijn in de trein

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 14

Gisteren moest ik voor mijn stage naar Leiden toe om te vergaderen. Normaal kom ik eigenlijk nooit in Leiden, want het klinkt het best ver weg, maar in de afgelopen weken ben ik er al een paar keer geweest. Dat was fijn, want ik kon eindelijk weer eens met de trein reizen. Het klinkt misschien gek, maar ik vind het stiekem erg fijn om met de trein te gaan. In de trein kan ik namelijk een keer echt stil zitten.

Thuis kan ik niet zo goed stil zitten. Er is altijd wel wat te doen. Op mijn bureau ligt mijn beruchte to-do-lijstje en die staat altijd vol geschreven met alles wat ik moet doen, alles wat ik wil doen en alles wat ik kan doen voor het geval ik even niets te doen heb. Als ik niets meer op mijn lijstje heb staan en ik ga op de bank zitten, bedenk ik me vaak dat ik nog wel even een was kan draaien of ik zie ergens stof of rotzooi liggen en voor ik het weet, ben ik opgestaan en weer bezig met iets. Als ik thuis stil zit, zit ik niet lekker. Dan heb ik het gevoel dat ik iets mis of dat ik iets moet. In de trein is dat anders.

Wanneer ik in de trein zit, ben ik over het algemeen ergens naar op weg. Dat betekent dat ik voor mijn gevoel iets aan het doen ben. Dat geeft enorm veel rust en vrijheid. Omdat ik iets aan het doen ben, mag ik daarbij stil zitten. De mogelijkheden zijn op zo’n moment eindeloos. Meestal ga ik goed voorbereid op pad en dus kan ik muziek luisteren, een boek lezen of iets schrijven. Ook is het lekker om uit het raam te kijken naar het landschap wat voorbij raast. Dan zijn er nog de medereizigers met grappig en mooie verhalen of bizarre telefoongesprekken. Op die manier doe ik ook nog wel eens inspiratie op.

Begrijp me niet verkeerd. Met de trein reizen kan ook enorm frustrerend zijn. Als de trein niet rijdt of flinke vertraging heeft terwijl ik met een vriendin heb afgesproken, word ik daar wel chagrijnig van. Ook houd ik niet van overvolle treinen. Ik wil wel graag zitten en het liefst zit ik in mijn eentje met mijn tas op de stoel naast me. Anders heb ik meteen het gevoel dat mensen bij me op schoot zitten. Daarom ben ik ook heel blij dat ik op de fiets naar mijn stage kan en dat ik niet iedere dag met de trein hoef. Op die manier blijft reizen met de trein een uitje, iets wat ik over het algemeen alleen doe als ik op weg ben naar iets leuks!

14 reacties

  • Roxanne

   Ik heb alleen nog zo weinig van Leiden zelf gezien maar ik hoor dat het heel erg de moeite waard is dus ik moet nog maar een keer gaan als ik niet hoef te werken!

 1. Sanne

  Ik moet eerst maar eens bekennen dat ik nog nooit van mijn leven in Leiden geweest ben. Dat zal vast al erg schandalig zijn.
  En de trein… als ik eerste klas reis dan vind ik het nog wel te doen, maar anders vermijd ik dat rijdende geval liever.

 2. Serena

  Ik zit ook vaak in de trein en meestal doe ik helemaal niks. Gewoon lekker naar buiten staren met een muziekje op mijn oren… Heerlijk!!!

 3. Kim

  Ik heb altijd pech met treinen, dus het niet mijn ding haha 😉
  Als alles goed gaat dan is het inderdaad leuk.

 4. HansDeZwans

  Ik zit er elke dag ongeveer 3u in, dus ik mag niet klagen. Lekker wat lezen, schrijven, muziek beluisteren en soms wel even de ogen dicht doen.

 5. Melissa

  Ik houd ook erg van met de trein reizen! Vind het ook niet erg als het iets langer duurt. Zolang ik inderdaad maar geen afspraak heb of iets. Of dat ik buiten in de kou op de trein moet wachten!

 6. Dema Vahi

  Ik moet toegeven, tijdens mijn studententijd heb ik een bloedhekel aan de trein gekregen, want altijd te laat of overvol of…

  Maar zoals je het nu beschrijft heb ik het eigenlijk nooit eerder bekeken. Mooie nieuwe invalshoek.

  • Roxanne

   Wat jij zegt herken ik ook, maar ik ben gaan studeren in de stad waar ik al woonde dus ik heb dat dan weer meer met bussen die overvol zijn!

 7. Marcella

  Ik reis al een tijdje elke dag per trein. Vind het prima te doen, al heb ik soms mijn irritatie momentjes 😉

 8. Caroline

  Daarom ga ik liever met m’n auto, 99% is de stoel naast me vrij voor mijn tas 😉
  Behalve in de file.. die heb ik gelukkig zelden!

  Liefs!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.