Afgestudeerd!

geplaatst in: Werk & studie | 14

Dinsdag schreef ik nog over het laatste loodje. Diezelfde middag werd ik nog gebeld dat ik de volgende dag mijn mondeling al had. Het ging opeens heel snel allemaal. Misschien was dat maar goed ook. Ik ging verder met de voorbereiding en had weinig tijd om zenuwachtig te zijn. Tot ik woensdag op school aan kwam.

Toen ik de hogeschool binnen liep, voelde ik pas hoe zenuwachtig ik was! Ik zocht het lokaal op waar het mondeling plaats zou vinden, las mijn aantekeningen nog eens door en pakte mijn laptop uit mijn tas. De docenten kwamen binnen en ik kon geen kant meer op. Dit was het dan. De presentatie verliep goed. We hadden afgesproken dat de docenten tussendoor al vragen mochten stellen en daardoor werd het meer een goed gesprek dan zo’n stijve presentatie. Ik zat er helemaal in en het ging super! Toch was ik wel zenuwachtig toen ik naar de gang liep. Het was zo goed gegaan dat ik er aan ging twijfelen of zij dat ook vonden.

Toen ik weer binnen mocht komen, werd er aan me gevraagd hoe ik het vond gaan. Ik zei dat ik het een prettig gesprek had gevonden en dat het voor mijn gevoel goed ging. Ineens had ik wel vertrouwen in mezelf. Dat werd beloond met een 7. Ik kan niet vertellen hoe blij ik was op dat moment! Na een gevecht van 8 jaar (waarvan ik 3 jaar niet ingeschreven stond) ben ik eindelijk afgestudeerd. Nu het diploma nog ophalen, maar voor de rest is er een einde gekomen aan mijn afstudeer-saga. Hoewel ik het nog niet helemaal kan bevatten, lijkt het er wel op dat er een last van mijn schouders gevallen is.

Vandaag lig ik in mijn bed met keelpijn en pijn in al mijn spieren. Is het een virus of heeft het alles te maken met de spanning die ik nu kan loslaten? Misschien is het een combinatie van beide, maar al ben ik een week ziek, het is gewoon voorbij. Ik ben afgestudeerd!

14 reacties

 1. Sanne

  Je hebt het gedaan! Zie je wel, dat het allemaal goed is gekomen.
  Nu mag je heerlijk even los gaan laten en jezelf op de eerste plaats gaan zetten.

  Gefeliciteerd met je diploma!

 2. Annika Korving

  Gefeliciteerd met je diploma!

  Wat zal dat een spanning geweest zijn. Ik vermoed dat het wel de moeite waard is geweest. Je mag trots zijn op jezelf.

  Beterschap, hopelijk voel je je snel beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.