Het laatste loodje

geplaatst in: Werk & studie | 9

Een aantal weken geleden leverde ik mijn scriptie voor de tweede keer in. Drie weken lang liep ik rond met het gevoel alsof ik stenen op mijn maag had liggen. Ik voelde me niet lekker en ik was zo zenuwachtig! Hoewel ik  de feedback die ik had gekregen verwerkt had in mijn scriptie, was ik nog steeds onzeker. Ik wilde zo graag afstuderen. Ik hoopte snel iets te horen van de examinatoren.

Afgelopen vrijdag ging ’s middags de telefoon. Het ging over mijn scriptie. De docent die belde was er voor de zomer ook al bij en hij vertelde me dat ik zijn feedback goed had opgepikt en dat hij het nu wel voldoende vond, maar de tweede examinator (die er nieuw bij was) was het daar niet helemaal mee eens. Ze kwamen er samen niet uit en er moest een derde lezer ingeschakeld worden. Ik zou dus nog even geduld moeten hebben. Hij noemde een termijn van twee tot drie weken. Met een rotgevoel ging ik het weekend in. Ik had wederom zo hard gewerkt en het deed echt iets met me dat iemand aan mijn stuk twijfelde. Ik haalde me ondertussen in mijn hoofd dat een onvoldoende zou betekenen dat mijn vrienden en familie me dom zouden vinden. Niemand die dat gezegd had, maar ik zat mezelf duidelijk weer eens gek te maken. Zondag vond ik mijn rust weer een beetje terug, maar ik baalde er nog steeds van. Ik had gehoopt om snel te weten of mijn diploma in zicht was.

Gelukkig hoefde ik uiteindelijk geen twee weken te wachten op de uitslag. Gisteren kreeg ik een e-mail van het praktijkbureau op de hogeschool. De derde lezer vond mijn scriptie wel een voldoende. Ik mag dus door naar mijn mondeling. Als het goed is hoor ik vandaag wanneer die zal zijn. Opeens was ik zenuwachtig om een andere reden. Het einde komt nu heel dichtbij. Als ik dit goed doe, is het allemaal voorbij. Ik legde de lat dus weer een stuk hoger voor mezelf. Voorlopig zal dat stress gevoel nog wel even bij me blijven, maar hopelijk leidt het allemaal tot iets moois: Mijn hbo diploma.

9 reacties

 1. Kim

  Je bent echt niet dom meis! Als je dat maar even weet 😉
  Heel veel succes, even vol houden en je kan gaan onstressen…ik denk aan je!

 2. Zina

  Jeez, zo wordt het allemaal wel (onnodig) heel spannend. Veel succes met de aller-allerlaatste loodjes, je kan het!

 3. Sanne

  Heel veel succes vandaag! Het gaat je lukken, meid! Je bent al zo ver gekomen dat het diploma bijna in jouw handen ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.