Zwemmen met de baby

geplaatst in: Familie, Marcel | 4

Vanaf zijn eerste badje wilde ik al ontzettend graag een keer gaan zwemmen met de baby. Hij was vanaf die eerste keer al dol op water en het leek me zo leuk om met 8 weken al te gaan babyzwemmen. Je raadt het al. Dat kwam er eigenlijk nooit van. Mijn auto ging stuk, ik wilde liever niet alleen met Marcel gaan en het was zo vroeg in de ochtend. Smoesjes! Inmiddels zijn we maanden verder. Nu wilde ik toch echt wel gaan. Dus kocht ik een swimtrainer zwemband voor hem op de Negen Maanden Beurs, haalde ik nieuwe zwemluiers (want dat kleine maatje ging hem echt niet meer worden!) en een grotere zwembroek. Toen had ik alles in huis om met hem te gaan zwemmen. De smoesjes waren op.

Zwemmen met de babyMaandagmiddag was het eindelijk zo ver. Ik ging zwemmen met Marcel en mijn vader. Ik vond het wel een beetje eng. Hoe ging dat dan met omkleden en… Nou ja, het was allemaal nergens voor nodig. Alles is juist super goed geregeld. Er lagen aankleedkussens in de ruimte waar het babybadje was en het was er heel warm. Je kunt de kleine dus naast het zwembad omkleden en zo het water in duiken. Top!

Ik had geen idee hoe Marcel zou reageren op het water. Hij keek een beetje nieuwsgierig. We stapten in het bad en ik liet hem er langzaam in zakken. Daarna deed ik pas de zwemband bij hem om. Allemaal in kleine stapjes. Hij vond het eigenlijk alleen maar leuk. Eerst keek hij een beetje om zich heen, maar al snel was hij aan het trappelen, met zijn voetjes aan het afzetten tegen de rand en de bodem en hij was enorm aan het kraaien en lachen. Het was zo vreselijk schattig om te zien! Uiteraard had meneer al snel alle aandacht van de andere kindjes en grote mensen. We zijn een half uurtje in het water gebleven. Hij wilde er nog niet uit, maar het leek me wel zo fijn om te stoppen toen hij het nog leuk vond.

Het was een succes! Ik wil snel weer gaan, want het was heerlijk om samen te spelen in het water. Dat wil ik echt vaker doen. En Marcel? Die viel in de auto snel weer in slaap en lag daarna uren te dromen.

4 reacties

  1. Kim

    Ahh, wat ontzettend schattig! Volgens m’n moeder (ik kan het mij niet neer herinneren…heel gek) vond ik het ook super leuk! šŸ™‚

  2. sammie

    Oh heerlijk, dat lijkt me nou ook zo leuk om te doen en kan me voorstellen dat het voor de kleine helemaal geweldig is. Leuke foto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.