Zomerseries

geplaatst in: Film, TV & Theater | 13

Ik ben dol op het kijken van series. Het hele jaar door volg ik mijn favoriete series, zoals ‘Grey’s Anatomy’ en ‘How I Met Your Mother’. Tot het zomer wordt. In de zomer ligt alles stil. Ik snap best dat veel mensen dan op vakantie zijn of vaker naar buiten gaan, maar ik zit ook dan nog best graag een avondje op de bank met een leuke serie aan. Het gevolg is dus dat H. en ik elke zomer op zoek gaan naar een nieuwe serie waarvan we in één keer alle seizoenen kunnen kijken. Deze zomer is dat ‘The Big Bang Theory’.

bbt2

Een week of zes geleden zijn we begonnen met seizoen één. Ik had wel eens afleveringen gezien op TV en dan is het best grappig, maar als je een serie niet volgt, mis je toch de helft van de inside jokes en het verhaal. Ik was benieuwd of we het allebei leuk zouden vinden. Ik kijk namelijk het liefst naar drama series en H. kijkt graag naar documentaires. Toch zijn er series die we goed samen kunnen kijken. (House MD, How I Met Your Mother, Friends…) Na een paar afleveringen van The Big Bang Theory waren we beide verslaafd en nu kijken we iedere dag wel een aflevering (of zes). We zijn nu al een flink eind in seizoen 6 en dat betekent dat we binnenkort door de afleveringen heen zijn. Ik moet er nog even niet aan denken, maar het is zoals het is.

Het punt is dus dat we straks een stuk zomer over houden als we klaar zijn met kijken naar ‘The Big Bang Theory’ en dat we dan weer op zoek moeten naar een nieuwe serie die we allebei leuk vinden. Tips zijn welkom! Welke serie mag absoluut niet ontbreken deze zomer?

13 reacties

   • Kim

    De serie die ik nu volg is Once A Upon Time. Hieronder een uitleg, weet alleen niet of H. dit ook leuk vindt namelijk.

    “De serie vertelt het verhaal over een hele reeks sprookjesfiguren die, door de vloek van Sneeuwwitjes stiefmoeder, vastzitten in ‘onze realiteit’ en waar een ‘happy end’ niet bestaat. Ze zitten vast in het fictieve dorpje ‘Storybrooke’ in de Amerikaanse staat Maine en de meeste sprookjesfiguren zijn zich niet bewust van hun lot. Maar de vloek kan gebroken worden door Emma Swan, de ondertussen volwassen dochter van Sneeuwwitje en haar prins. En wanneer zij aankomt in het dorp, begint stilaan alles te veranderen.”
    Wat is Wikipedia toch handig, had het niet beter kunnen uitleggen 😉

    Ik kijk dat zelf af en toe, dus niet in een week tijd heel seizoen 1 uitkijken ofzo. Moet nog best een aantal afleveringen kijken.

 1. Mich

  Ik heb laatst zon blogje geschreven over series. Dexter vind ik nog steeds geweldig. Ik ben nu bezig met 24 (ook vanwege de zomerstop) dat is wel de eerste 6 a 7 afleveringen een beetje wazig. Maar nu vallen dingen op hun plek.

  Modern Family volg je dat al? Dat is wel een lekkere wegkijkertje. 🙂

 2. Lyanne

  Oh leuk zeg! Deze serie zet ik ook op mijn lijstje. Ik kijk nu Dexter en ben echt verslaafd! Helaas moet ik nu heel lang wachten op 7 en 8. 😉

 3. Sanne

  Ik weet natuurlijk niet welke series je al kijkt, maar ik vind zelf “New Girl” en “The Mindy Project” erg leuk en grappig.

 4. Jennn

  Geen idee of jij/jullie ervan houd(en), maar zelf vind ik once upon a time, grimm, game of thrones en grey’s anatomy erg leuk.

 5. Spiderwebz

  Voor wat meer serieuze drama’s: The Wire en Oz. Beiden best wat seizoenen lang, afleveringen duren een uur en ze gaan ook beiden goed in op maatschappelijke aspecten.

  Verder worden hier in huis gekeken: NCIS, Person of Interest, Bones, Criminal Minds, Sons of Anarchy, Covert Affairs, White Collar, New Girl, The Pacific (miniserie over WWII geregiseerd door Tom Hanks), 2 Broke Girls, Chuck, Community, Californication, Monk (inmiddels stopgezet na 8 seizoenen), Rookie Blue en Lost Girl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.