Welkom Sinterklaas

geplaatst in: Familie, Life | 0

De Sint is alweer anderhalve week in het land. Vorig jaar hebben we het al wel gevierd, maar dit jaar begint Marcel het ook echt een beetje te begrijpen. We zijn nog geen die hard volgers van het Sinterklaasjournaal, maar hebben wel gezellig de intocht op televisie gekeken met een bakje kruidnootjes. Het snoepgoed vindt die kleine boef ook best wel een pluspunt. Normaal snoept hij niet veel en boeit het hem ook niet, maar dit gaat er wel in.

Op de dag van de intocht van Sinterklaas mocht Marcel van ons voor het eerst zijn schoen zetten. Vorig jaar had ik dat nog niet gedaan, want hij snapte er nog niets van. Dit jaar kocht ik dus een nephaard, zodat we een leuk plekje hadden voor zijn schoentje en om liedjes te zingen. Zijn lievelingsliedje is Zachtjes gaan de paardenvoetjes. Hij roept dan ook best vaak ’trippe trapp’ momenteel. Verder zong hij zelf nog niet echt mee, maar wilde wel Poesje Mauw zingen voor de Sint en ik denk dat die dat ook prima vond, want het schoentje werd wel gevuld met iets lekkers en een klein cadeautje. šŸ˜‰

Het blijft een jaar van eerste keren. Afgelopen weekend vierden we Sinterklaas op het werk van Pel. Dat was best een beetje indrukwekkend. De hal zat vol met ouders en kinderen. Marcel moest echt wel even de kat uit de boom kijken, zeker toen er ook nog drie zwarte Pietjes binnen kwamen. Hij wilde het liefst bij mama zijn, maar kwam op een gegeven moment toch wel los. De Pietjes werden geknuffeld, hij wilde samen kleuren en dansen vond hij ook leuk. De andere kinderen bleven toch wel een beetje spannend. Uiteindelijk werd hij ook even bij Sinterklaas geroepen, maar ook dat was toch wel spannend. De Sint en Hoofdpiet kregen wel een handje van Marcel. Aan het einde kregen alle kindjes nog een cadeautje van Sinterklaas. Marcel kreeg Brandweerman Sam speelgoed en hij was er zo blij mee, dat Mercurius de quad zelfs mee naar bed moest ’s avonds.

Uiteraard konden we pas naar bed nadat we de schoen weer gezet hadden. Deze keer hadden we ook een wortel voor het paard, want die was ik de week ervoor vergeten. ’s Middags had Hoofdpiet aan Marcel gevraagd of zijn vader soms bier drinkt. Marcel zei ‘ja’ en beloofde dat hij ook een biertje neer zou zetten voor Sinterklaas. Marcel vergeet niet snel iets en liep die avond dus vrolijk naar de koelkast om bier te halen voor bij zijn schoen. Dat was best wel schattig en het is ook weer eens wat anders. Ik vroeg me alleen af of de beste man niet van het dak af zou vallen als hij teveel zou drinken, dus ik hoop dat er niet teveel kinderen bier hebben neergezet.

Het feest is komende week nog niet voorbij. Deze week mocht Marcel zijn schoen al zetten bij mijn schoonouders en morgen gaat hij ook nog een nachtje bij mijn ouders logeren. Hij vindt het geweldig dat Sinterklaas hem ook daar weet te vinden. Dan hebben we komend weekend ook nog een gezellige pakjesmiddag op de planning staan met mijn familie. Daarna mag de Sint zijn Pieten weer meenemen naar Spanje als het aan mij ligt.

Vieren jullie ook Sinterklaas en hebben jullie nog iets grappigs meegemaakt met de kinderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.