Wat te doen met een extra dag

geplaatst in: Werk & studie | 4

Van de zomer las ik op Soulpancake de vraag wat je zou doen met een extra dag per week. Ik nam me voor om daar eens over te fantaseren, want dan zou ik van alles kunnen bedenken. Ik verveel me niet zo snel en ik wil nog zoveel doen. Zo zou ik nog nieuwe talen willen leren, cursussen volgen op het gebied van schrijven (of andere creatieve dingen) of naar plaatsen rijden waar ik nooit ben geweest. Die tijd zou wel vol komen. Daar was ik niet zo bang voor.

Do what you wantBron

Op dit moment denk ik daar echter heel anders over. Eigenlijk kom ik soms letterlijk tijd tekort en ik roep vaak genoeg dat er te weinig dagen in en week zitten. Ik ben op dit moment elke dag een paar uurtjes bezig met het schrijven van mijn scriptie, ik heb mijn handen vol aan de kittens en dan is er nog mijn vrijwilligerswerk bij Stichting Borderline waar ik bijna elke dag wel wat voor kan of wil doen. Los daarvan heb ik nog duizend ideeën in mijn hoofd voor allerlei projectjes die ik op zou willen en kunnen starten. In dit drukke schema is eigenlijk geen tijd om te ontspannen of iets voor mezelf te doen. Ik schrijf af en toe een brief of ik lees een boek, maar voor andere dingen maak ik niet zoveel tijd op dit moment. Dit weekend had ik daar best wel de balen van. Ik zat binnen te studeren terwijl buiten de zon haar gezicht nog eens liet zien. Op een korte wandeling na ben ik niet naar buiten geweest. Slim, maar niet leuk.

‘Met een extra dag in de week zou ik alles beter kunnen verspreiden en wie weet zou ik dan meer tijd hebben om leuke dingen te doen.’  Dat is mijn eerste gedachte. Al vraag ik me meteen af wie ik dan voor de gek houdt. Ik zou mezelf misschien nog wel meer over de kop werken. Ik heb dan meer tijd en die kan ik prima vullen met nog meer werk. Waarschijnlijk kan ik me dus beter richten op het beter indelen van mijn dagen, zodat ik mijn tijd efficiënter gebruik. Of op het feit dat het afstuderen er bijna op zit, als ik nog even doorzet. Als ik nog ‘gekker’ wil doen, kan ik proberen om wat milder te zijn voor mezelf en genoegen te nemen met minder. Misschien zijn zeven dagen in de week dan echt wel genoeg.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.