Wake up!

geplaatst in: Thuis | 5

Een paar weken geleden heb ik beloofd nog eens terug te komen op deze blog. Vorige keer schreef ik dat ik nog erg moest wennen en dat ik geen idee had of het werkte. Inmiddels zijn we een maand verder. Op twee ochtenden na ben ik netjes wakker geworden van het licht, of soms van het geluid dat af gaat als het écht tijd is om op te staan. Dat kan voor mij geen toeval meer zijn. Ik heb voor mezelf de conclusie getrokken dat ik wakker kan worden van licht. Of het me ook vrolijker maakt en invloed heeft op mijn winterdipje, durf ik niet te zeggen. Ik verlang namelijk nog steeds naar de lente en de zon, en ben af en toe heel moe. Maar als wekker is het een prima uitvinding.

En die twee dagen dan dat ik me wél verslapen heb? Beide keren lag ik pas om twee uur in bed, en moest ik wel om half 8 weer opstaan. Dat is vragen om problemen. Ik werd die dagen pas na een uur wakker. Als ik dan reken, dan lijkt het erop dat ik wel wakker kan worden van licht, maar dat me dat niet lukt als ik op het verkeerde punt van mijn slaapcyclus zit. Alsof ik een bepaald aantal uren geslapen moet hebben voordat het werkt. Dat vind ik ook wel logisch. Ik moet er sowieso op letten dat ik lang genoeg kan slapen, anders kan ik echt mijn bed niet uitkomen.

Iets anders waar ik van heb genoten is de radio die erop zit. De wekker radio gebruikten we nooit, maar bij mijn Wake Up Light heb ik de radio af en toe aan gezet ’s morgens, als ik er nog niet meteen uit hoefde. Dat was wel fijn. Zodra er een lekker nummer voorbij kwam, stond ik vanzelf op en ging de radio harder! Ik hou ontzettend van muziek, dus dat was een plus punt.

Inmiddels is de campagne afgelopen en ik heb besloten de Wake Up Light te houden, alleen al omdat ik eraan gewend geraakt ben. Ik wil hem helemaal niet meer terug geven, want hij voelt alsof hij al van mij is. Voor mij is dat wel een teken dat hij bevalt. Anders had hij allang weer in de doos gezeten.

5 reacties

 1. Peet

  Grappig dat je hier over schrijft. Ik zat net vanmiddag te denken of zo’n wake up light nu zin zou hebben voor mij. Maar als ik dit zo lees, zou het best een goede aankoop zijn.

 2. Mich

  Hmmm het werkt dus ook echt? Hmm misschien moet ik hem ook maar eens een keer proberen, al vrees ik voor mij dat het niet gaat werken. Ik word in mijn slaap soms niet eens wakker als iemand mij met een kussen slaat. (serieus).

 3. Janneke

  Persoonlijk heb ik me ook altijd afgevraagd of het werkt of niet. Als ik naar mezelf kijk ga ik ’s middags ook altijd even slapen om wat energie op te doen en de rest van de avond door te komen. Maar ook dan wordt ik niet wakker, ook niet als ik de gordijnen openlaat. Vraag me dan af of het ook zin heeft 😉

  Maar je hebt me wel met iets overgehaald, ik ben lid geworden van die site, hahaha.

 4. Roxanne

  hahaha! Nou ik hoef je niet per se over te halen hoor. Maar bij dit product vond ik het ook echt wel leuk om het even te delen omdat ik het mezelf altijd zo heb afgevraagd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.