Vooruitblik op 2017

geplaatst in: Life | 0

Het nieuwe jaar komt er aan. Goede voornemens heb ik niet, maar ik wil wel vast vooruit blikken op het nieuwe jaar en mijn wensen voor 2017 met jullie delen. 2017 is het jaar waarin ik tante ga worden van een neefje. Ik kan niet wachten om die kleine man te ontmoeten! Daarnaast gaan Pel en ik beginnen met de voorbereidingen voor onze bruiloft. Tot nu toe hebben we vooral gekeken met wie we deze dag willen vieren en waar we het willen doen, maar we hebben nog geen concrete plannen gemaakt. Voor de rest moest ik toch even goed nadenken wat ik ga en wil doen in 2017. Ik weet in ieder geval dat we moeten gaan sparen, want naast trouwen zijn er meer dingen die we graag willen doen. Zo zijn we bijvoorbeeld op zoek naar een ander huis.

Onze woonwens

Verhuizen staat al een paar jaar op mijn wishlist. Sinds november heeft Pel een nieuwe baan en nu durven we langzaam te gaan zoeken naar een ander huis. Hoewel ik nu bijna 9 jaar met veel plezier in mijn huidige appartement woon, wordt het langzaam tijd om door te stromen naar een groter huis. Ik heb hier drie jaar alleen gewoond en sindsdien is het gezin gegroeid van twee naar drie. Het is te klein aan het worden. We hebben nog geen idee waar ons nieuwe huis moet staan. Het liefst zou ik een ander huis neer zetten in de straat of wijk waar we nu wonen, maar dat gaat niet in ons budget passen. We zijn dus ook buiten Utrecht aan het kijken. We weten wel waar we naar op zoek zijn. Het liefst willen we een eengezinswoning met drie slaapkamers, een zolder en een tuin(tje). Ik zou het fijn vinden als het openbaar vervoer en andere voorzieningen goed zijn, omdat ik geen eigen auto meer heb. Daarnaast wil Pel natuurlijk niet te ver van zijn werk af wonen.

Een nieuw huis betekent ook dat we een plek zoeken waar we voor een langere tijd kunnen blijven wonen. We zoeken dus een ’thuis’ waar Marcel op kan groeien. Dat opgroeien daar kijk ik sowieso naar uit. In augustus 2017 wordt Marcel twee. Ik ben zo benieuwd wat hij allemaal zal gaan leren komend jaar. Het is echt heerlijk om hem te zien leren, spelen en groeien. Daar geniet ik enorm van. Hij doet alles op zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. Dat groeien zit wel goed trouwens, want hij schuift langzaam op van maat 86 naar maat 92. Ik ben heel benieuwd hoe groot hij volgend jaar zal zijn.

Plannen maken
Vorig jaar maakte ik een mooi lijstje met plannen. Een groot deel hiervan is wel goed gekomen. Het afvallen blijft een beetje een issue, maar daar maak ik me op dit moment even niet zo druk om. Voor al mijn plannen en afspraken heb ik alvast een vrolijke agenda gekocht. 

  • Ook in 2017 wil ik leuke dingen gaan doen. Uit eten, naar het theater, gezellig naar de bios, concerten, festivals en ook gewoon tijd doorbrengen met vrienden en familie. Dat staat wederom op mijn to-do-lijstje.
  • Ik wil blijven bloggen, maar dat lijkt me logisch. Vorig jaar schreef ik dat ik minimaal één keer per week iets wilde posten en dat is ruimschoots gelukt. Ik hoop dat ik mijn ritme van drie keer per week vast kan houden. En wie weet wordt het dan vanzelf meer?
  • Ik wil tijd gaan maken om naast het bloggen ook verhalen te gaan schrijven. Er zit genoeg inspiratie in mijn hoofd, maar ik maak daar geen tijd voor. Dat wil ik graag veranderen.
  • Naast schrijven, wil ik ook lezen. Ik blijf streven naar een boek per week. Dat is haalbaar en dan blijft het leuk. Meer boeken lezen zou leuk zijn, maar die tijd gaat weer af van alle andere dingen die ik wil doen.

Verder hoop ik dat 2017 een jaar wordt waarin onze familie en vrienden gezond blijven. In de afgelopen jaren hebben we afscheid moeten nemen van dierbaren en hoewel dit bij het leven hoort, ben ik er soms wel even klaar mee. Het lijkt wel alsof het nooit op houdt. Misschien is dat nog wel de belangrijkste wens voor het komende jaar: gezondheid en liefde voor iedereen. Ook voor jullie, mijn lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.