Vier vreemde gewoontes

geplaatst in: Life | 8

Vreemde gewoontes. We hebben ze allemaal wel. Het zijn misschien geen dingen waar je echt last van hebt, maar ze horen op de één of andere manier wel bij je. Ik vind het altijd grappig om van andere mensen te lezen wat voor gekke gewoontes ze er op na houden. Daarom heb ik zelf ook een lijstje gemaakt voor jullie.

1. Scheuren maar!

pil stripWanneer ik medicijnen slik, kan ik er heel slecht tegen als er lege vakjes in de strip zitten. Deze haal ik er altijd alvast af en dan gooi ik ze weg. Wel per twee, want anders wordt het wel erg lastig scheuren. Of het nu om paracetamol gaat, mijn ijzertabletten of wat anders, ik doe dit eigenlijk altijd. Wanneer Huib of iemand anders een stripje met pillen laat liggen en deze is half leeg, dan moet ik dit ook doen. Het is niet iets waar ik echt ‘last’ van heb, maar ik word wel altijd een beetje raar aangekeken, dus ik denk dat deze echt onder het kopje ‘vreemde gewoontes’ mag vallen.

2. Boter op je brood

Wil je boter op je brood? Dat klinkt natuurlijk als een hele normale vraag. Er zijn mensen die – om wat voor reden dan ook – geen boter op brood willen. Je hebt mensen die het wel willen. Bij mij hangt het eigenlijk af van het soort beleg wat ik op brood doe. Ik wil meestal vooral boter op mijn brood omdat ik het anders al snel te droog vind worden, maar er zijn ook uitzonderingen. Als je het beleg op brood kunt smeren, is boter meestal niet nodig. Tenzij het om smeerbare vleeswaren gaat, want dan vind ik het lekkerder met boter. Wanneer ik wel boter op brood wil, dan smeer ik het eigenlijk altijd maar op één boterham, anders is het meteen zoveel. Behalve bij hagelslag, omdat dit er anders af valt. Volgens mij zou ik een boek kunnen schrijven over mijn gewoontes als het gaat om (brood) eten, dus dit is slechts een voorbeeld.

3. Wachten bij een draaideur

Ja, daar is hij weer. De draaideur. Ik wil nog altijd het liefst voorop lopen bij een draaideur. Helemaal nu ik een kinderwagen bij me heb. Anders wacht ik gewoon op de volgende opening. Ik hoor achter me wel eens mensen heel hard zuchten, maar dat zal me echt een rotzorg zijn. Dan ga je lekker voor? Ik wacht wel.

4. Mok of glas

Noem mij maar gek, maar ik vind (chocolade)melk dus niet smaken als het in een glas zit. Melkproducten horen bij mij echt in een beker of een mok. Andersom geldt dit ook voor thee. Als dit niet in een glas zit, vind ik het niet lekker. Dat zit ongetwijfeld ergens tussen mijn oren. Net als  het boterverhaal. Mensen moeten dit maar niet proberen te begrijpen, daar krijgen ze vast hoofdpijn van.

Wat voor vreemde gewoontes heb jij?

8 reacties

  1. sammie

    Boter op brood doe ik ook alleen maar bij dingen die niet smeerbaar zijn, smeerkaas wil ik dus zonder boter en pindakaas ook. Ik vind het ook echt smerig met boter 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.