Vijf dingen waar ik een lentegevoel van krijg

geplaatst in: Life | 8

Ik ben dol op de lente. Het is mijn favoriete seizoen. Vanaf het moment dat de zomer op zijn einde loopt, kijk ik alweer met smart uit naar de volgende lente. Uiteraard heeft ieder seizoen zijn charme, maar ik ben blij dat het weer maart is en dat de lente er weer aan komt. Vandaag zet ik een aantal dingen op een rijtje waar ik echt een lentegevoel van krijg.

Zon

Allereerst geniet ik enorm van de lentezon. Voor het eerst voelt het zonnetje weer warm aan en kan je winterjas uit. De blauwe lucht en de warme stralen doen me goed. Ik krijg dan ook meteen zin om naar buiten te gaan voor een wandeling of een drankje op een terrasje. Nu we een kleintje hebben, is het leuk om naar de kinderboerderij te wandelen.

Schaap met lammetje
Schaapjes en lammetjes bij Griftsteede.

Babydieren

Kleine dieren, wie wordt er nu niet verliefd op? Ik ben gek op kleine eendjes in de sloot,  dol op kittens, maar ook dartelende lammetjes zijn ontzettend lief. Vandaag zagen we lammetjes toen we met Marcel op de kinderboerderij waren. Ik geniet echt van die kleine beestjes. Komende tijd wil ik er wel vaker heen. Dan kunnen we kijken of er nog meer kleine diertjes bij komen.

Bloemen

Bloemen zorgen voor vrolijkheid en kleur. Ik zie steeds meer krokussen en narcissen tevoorschijn komen. Binnenkort zit er ook weer bloesem aan de bomen. Ik kan niet wachten.

Lenteregen

Ik heb een hekel aan regen, behalve in de lente. Lenteregen ruikt zo lekker groen en fris. Ook regent het dan vaak zachtjes. Soms blijf ik dan even staan, om de geur van de lente op te snuiven.

Vogels

’s Morgens hoor ik ze weer fluiten als ik wakker word. Ze laten zich alweer goed horen. Over een tijdje is het al vroeg licht en dan zal ik ze soms wel even vervloeken, maar op dit moment betekent het dat de lente er weer aan komt en geniet ik nog volop van de vogeltjes.

De komende tijd ga ik echt heel erg genieten van het weer en mijn twee mannen! En wie weet denk ik ook wel na over een lijstje met dingen die me een zomergevoel geven.

Wat is jouw favoriete seizoen? En wat vind je het leukst aan de lente?

8 reacties

 1. Sandra

  Lente is ook heerlijk.
  Hier dus weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak en die opruiming heb ik nu ook maar eens in mijn hoofd gehouden. Facebook is dus weg om zo meer te gaan bloggen, want het gemak was nou eenmaal dat men alles wel op Facebook las en dan maar niet meer naar mijn blog heen ging.

  Vond het vandaag toch wel te koud om zonder jas te lopen trouwens 😀

 2. demallemolenmoeder

  Eigenlijk vind ik elk seizoen mooi en zo z’n charmes hebben. Als het seizoen tegen het einde loopt dan verlang ik wel naar het komende. En die bloemen, diertjes, langer ligt en zonder jas naar buiten. Kom maar op met die Lente.
  demallemolenmoeder recently posted…Een brief aan..#5My Profile

 3. sammie

  Ik heb al de hele week bloemen in huis, het zonnetje erbij zorgt ervoor dat ik ook een lente gevoel heb 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.