Vier dingen waar ik naar uit kijk deze lente

geplaatst in: Life | 0

De lente is begonnen. Het is mijn favoriete seizoen en ik kijk al maanden uit naar dit moment. Buiten schijnt de zon, maar binnen in mijn hoofd stormt het. Daarom neem ik vandaag de tijd om op een rijtje te zetten naar welke dingen ik uit kijk deze lente. Zodat ik weer kan uitkijken naar het fijnste seizoen van het jaar. Het zou tenslotte zonde zijn als ik er helemaal niet van kan genieten.

Het eerste terrasje

Nou ja, niet alleen het eerste terrasje, maar ook alle keren die daarna volgen. Er is niets zo fijn als met je gezin, familie of vriendinnen van de zon te genieten, onder het genot van een drankje, borrelhapjes of misschien een maaltijd. Buiten zijn, in goed gezelschap, daar heb ik wel weer zin in. Het liefst drink ik dan een lekker glas rosé, (groene) ijsthee of een speciaal biertje. Laat de zon maar schijnen!

Buiten spelen

Marcel is dol op buiten spelen. Als je hem meeneemt naar buiten, dan krijg je hem bijna niet meer naar binnen. Of je nu naar de speeltuin gaat met hem, een stukje gaat fietsen of hem rond laat rennen bij opa en oma in de tuin. Hij vindt het allemaal prachtig. Nu gaan we al af en toe samen voetballen in de voetbalkooi voor de deur, maar wie weet wat we nog meer allemaal kunnen doen deze lente. Samen op pad met zijn loopfiets, een stukje fietsen of iets anders? Als het buiten is, geniet Marcel ervan. Als mama geniet ik ervan als hij het naar zijn zin heeft. Dat is dus dubbele pret.

Naar de kinderboerderij

Vorig jaar gingen we bijna elke week wel een keer naar de kinderboerderij met Marcel. Niet elke keer naar dezelfde, want in Utrecht zijn er een heleboel. Wel zo leuk voor onszelf om af en toe een andere omgeving te zien. We zijn zelfs een keer naar Houten gereden. Nu zijn we al een hele tijd niet geweest. In de winter is het toch minder leuk. Marcel en ik moeten dus maar snel weer eens naar de dieren gaan kijken. Wie weet zijn er binnenkort ook alweer baby dieren te bewonderen? Dat hoort ook wel echt bij de lente.

Zwemmen

De zomers zijn in Nederland niet altijd mooi, dus de kans dat je een dagje buiten kunt zwemmen bij een strandje of in een buitenzwembad is vaak groter in de lente. Natuurlijk is het in maart nog niet warm genoeg, maar wie weet loopt de temperatuur wel op in april of mei? Ik heb wel zin in zon en water. Vorig jaar hebben we niet veel gezwommen met Marcel, maar als we gingen dan vond hij het geweldig. Ik ben ook heel benieuwd hoe hij het vindt om met zand te spelen. Nu hij kan lopen, worden dit soort dingen ook leuker om te doen. Nu zijn papa nog zo ver krijgen dat hij mee gaat.

Deze lijst kan ik waarschijnlijk nog eindeloos uitbreiden. Ik kijk al uit naar het eerste ijsje van het seizoen, op slippers naar buiten kunnen en de geur van lenteregen. Al deze dingen komen er in ieder geval snel weer aan. Nu mezelf maar eens vertellen dat ik me daar, ondanks alles, echt wel op mag verheugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.