Verjaardagsweekend: Marcel 2 jaar

geplaatst in: Familie, Marcel | 0

Afgelopen vrijdag werd Marcel 2 jaar. Dat vierden we dit hele weekend met hem samen met familie en vrienden. Ook kreeg de kleine man een heleboel verjaardagskaarten. We willen iedereen bedanken voor deze mooie verjaardag. Marcel heeft het leuk gehad en is enorm verwend. Ik schreef een verslag van zijn verjaardagsweekend.

Vrijdag

Op vrijdag was Marcel jarig. Pel was vrij van zijn werk en we hadden een lekker dagje met z’n drietjes. ’s Morgens gaven we Marcel zijn cadeautjes. Hij kreeg van ons Brandweerman Sam speelgoed en dat vond hij geweldig. Hij ging er meteen mee spelen. Ook de slingers en ballonnen vond hij leuk. Hij maakte ons ook enorm aan het lachen. Toen we vertelden dat we de slingers voor hem hadden opgehangen, ging hij een krukje halen in de keuken. Hij ging erop staan en zei: “Kan er niet bij?” Lekker ding is het ook!

De weersvoorspellingen waren niet zo goed, maar het was in de ochtend nog droog. We besloten naar Geertje’s Hoeve te rijden, zodat Marcel even lekker kon rennen en spelen. Deze keer kocht ik ook een flesje melk voor de kleine geitjes. Marcel vond het nog een beetje eng om ze de fles te geven, want de geitjes werden een beetje wild bij het zien van de melk. Pel en ik hebben de geitjes dus zelf maar een flesje gegeven. Dat is wel heel erg schattig.

’s Middags hebben we even uitgerust en daarna kwamen mijn ouders even langs om Marcel te feliciteren en alvast een klein cadeautje te brengen. We aten die avond patatjes, omdat Marcel dat een goed idee vond. Na het eten kwamen mijn schoonouders ook nog op de koffie. Marcel was daarna wel heel moe, maar wilde toch niet gelijk gaan slapen. Hij wilde veel liever nog even spelen met zijn nieuwe speelgoed.

Zaterdag

Op zaterdag kwam er geen visite. We hebben boodschappen gedaan en alvast dingen voorbereid voor het feest op zondag. Ook heb ik twee taarten gebakken. Natuurlijk waren we niet alleen maar druk. We wilden er ook een gezellige dag van maken met de kleine man.

Ik had op Facebook gezien dat er een open dag was bij de brandweerkazerne van Driebergen-Rijsenburg. Dat leek me leuk voor Marcel. Hij vond het ook wel leuk, maar we zijn niet zo heel lang gebleven. Marcel liep op zijn manier langs alle brandweer voertuigen (niet in een logische volgorde en heen-en-weer) en rende langs de activiteiten. Het leek alsof hij het allemaal wel een beetje indrukwekkend vond en daadwerkelijk in de brandweerwagen zitten vond hij toch te spannend. Wel wilde hij samen met mama een brand blussen met een echte brandweerslang. De brandweerman die daar bij stond was erg leuk met kinderen en legde het goed uit. Dat was leuk om te zien. We gaan gewoon nog een keer als het ergens anders open dag is en wie weet vindt Marcel het dan minder spannend. De open dag was onderdeel van een jaarmarkt in het dorp en we zijn dus ook even over de jaarmarkt gelopen, waar we lekkere aardbeien hebben gegeten.

Na het eten zijn we nog even naar buiten gegaan en hebben we een rondje gewandeld. Onderweg kwamen we een geweldige speeltuin tegen die we nog niet kende. Het was erg dicht bij ons huis en toch had ik hem nog niet eerder gezien. Voor de Mama Challenge was ik alleen op zoek gegaan naar speeltuintjes aan onze kant van het spoor, maar als je onder het spoor door gaat, kom je ook leuke dingen tegen. Daar gaan we dus vaker kijken.

Zondag

Op zondagmiddag kwam de verjaardagsvisite. In de ochtend maakten we het huis klaar en daarna was het wachten op de visite. Dat wachten vond ik maar lang duren, maar uiteindelijk kwamen opa en oma dan binnen en daarna volgden ook de andere gasten. Terwijl wij iedereen probeerden te voorzien van koffie, thee en taart, was Marcel erg druk met het uitpakken van al zijn cadeautjes.

Tijdens onze verhuizing kwamen we erachter dat Marcel zijn vader graag wil helpen met klussen. Ik ben er alleen niet zo fan van als hij met echt gereedschap rond loopt. Daarom hadden we speelgoed gereedschap op zijn verlanglijstje gezet. Verder kreeg hij nieuwe shirtjes, een boekje en een heleboel auto’s. We hadden dus een hele blije peuter in huis die voorlopig even flink vooruit kan met zijn nieuwe speelgoed.

Het was zondag erg lekker weer en daarom zaten we al snel buiten in de tuin. De meeste mannen bleven liever binnen zitten, omdat er voetbal op televisie was, maar buiten was de temperatuur veel aangenamer dan binnen. Door de tuin en de grotere woonkamer was het nu ook goed mogelijk om Marcel’s verjaardag bij ons thuis te vieren. Dat maakte me meteen extra blij met ons nieuwe huis. Wat wonen we hier fijn!

Na het feestje, bleven we met een kleinere groep over. De opa’s en oma’s zouden blijven eten. We staken de barbecue aan. Ik had twee salades gemaakt en we hadden lekker brood met allerlei smeerseltjes. Tel daar het zonnetje bij op en ik vond het enorm geslaagd. Na het eten hielp iedereen even met opruimen, waardoor het zo klaar was. Terwijl wij Marcel in bad deden, deden mijn schoonouders de afwas. Daarna bleven we met z’n drietjes over. Marcel ging redelijk vroeg naar bed en wij ploften moe maar voldaan op de bank. Het was alweer voorbij, maar we kunnen terug kijken op een geslaagde verjaardag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.