Verhuisupdate

geplaatst in: Life, Thuis | 0

Het is hier wat stiller dan normaal. Ik had natuurlijk al voorspeld dat ik minder tijd zou hebben voor mijn blog, omdat we aan het verhuizen zijn, maar het is niet alleen een gebrek aan tijd of energie wat er voor zorgt dat er weinig artikelen verschijnen op mijn blog. Het is soms ook echt een gebrek aan inspiratie. Zeg nou zelf: Klussen en dozen inpakken is niet mijn droom bezigheid en vaak levert het ook weinig spannende verhalen op. Toch schrijf ik vandaag maar even een soort van verhuisupdate.


Herinneringen

Mijn halve leven zit momenteel in dozen en de andere helft ben ik nog aan het inpakken. Natuurlijk kom je van alles tegen in al je kasten en lades. Een heleboel troep, maar ook dingen waar je (mooie) herinneringen aan hebt. Zo kwam ik mijn rapporten en certificaten tegen van toen ik een kind was en ik schreef een stukje over mijn herinneringen aan de basisschool. Andere dagen sta ik echter non-stop mijn prullenbak en oud papier bak te voeren met zooi waar ik echt niets meer mee heb. Of ik maak foto’s omdat ik het niet meer wil hebben, maar een ander er misschien wel wat aan heeft. Lang leve Marktplaats en Facebook!

Ik zou natuurlijk typische mama blogjes kunnen schrijven, maar Marcel is vaker dan anders bij zijn opa’s en oma’s. Super fijn voor hem en handig voor ons. Dan schieten we wat meer op dan als hij er bij is. Natuurlijk doen we dan ook leuke dingen met hem als hij er wel is. Zo zijn Marcel en ik al een beetje bezig onze nieuwe buurt te verkennen. We hebben onder andere de dierenweide gevonden die dichtbij ons nieuwe huis is. Misschien vertel ik jullie later wel meer over onze avonturen samen. Momenteel geniet ik vooral van de momenten dat ik hem wel dichtbij me heb en daar deel ik dan ook met liefde foto’s van op Instagram.


Verhuizing 

Hoe het gaat met klussen en verhuizen? Dat gaat eigenlijk wel goed. We hebben een paar klussen voor ogen die af moeten voordat we over kunnen en we zijn bijna door die lijst heen. Daarnaast ligt er een waslijst aan kleinere klusjes en we moeten nog schoonmaken, maar ik denk wel dat we goed op weg zijn. In het oude huis moeten we nog aardig wat dingen inpakken en ik ben flink aan het uitzoeken en opruimen. Het gaat in elk geval lukken om dit huis voor 1 juni leeg te krijgen en de rest van de klussen gaan we dan stap voor stap aanpakken. Uiteraard vonden we hier en daar nog wat kleine tegenslagen in het nieuwe huis. Zo is het schoonmaken van de trap een dingetje wat veel meer werk oplevert dan we hadden gehoopt. Dus het schilderen van diezelfde trap zal toch echt later moeten gebeuren. Ook is het toilet beneden kapot (maar gelukkig hebben we er twee) en heeft de aannemer die de keuken geplaatst heeft de tegels in de keuken behoorlijk beschadigd.


Al met al valt de hoeveelheid werk die we hebben aan het huis reuze mee in vergelijking met andere woningen, maar dat neemt niet weg dat klussen en verhuizen tijd, geld en energie kost. Gelukkig zijn we over de helft van deze maand en hebben we snel alle spullen weer op één plek. Ondanks dat we dan nog door moeten met klussen denk ik dat dit wel wat rust met zich mee brengt. Het op en neer rijden kost tenslotte ook weer tijd. Die tijd kan ik weer in andere dingen steken, zoals het schrijven van artikelen voor mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.