Venlo: Let’s meet in the middle!

geplaatst in: Reizen & Vakantie, Vrienden | 10

Al jaren heb ik het er met mijn Duitse penvriendin Fabi over om een keer samen af te spreken in Venlo. Niet omdat Venlo een stad is die hoog op ons lijstje staat, maar omdat het redelijk in het midden ligt qua locatie en we er beide redelijk makkelijk konden komen. In de praktijk was dit een plan wat we zo’n twintig keer hebben uitgesteld. Nu het einde van mijn studenten-OV in zicht gekomen is, werd het tijd voor actie! Daarom stapte ik afgelopen dinsdag in de trein richting Venlo. Venlo1

We hadden om tien uur afgesproken en dus moest ik redelijk vroeg opstaan. Op die manier hadden we wel wat aan onze dag. Ondanks dat het vreselijk koud was, scheen de zon wel. Ik had geen idee wat we zouden gaan doen, omdat ik de stad niet kende en ik geen idee had wat er te doen was. Winkelen en lunchen stonden sowieso op ons lijstje. Onderweg maakte ik wat foto’s en we kwamen dit fantastische T-shirt tegen (Keep Calm and Gangnam). Nadat we het grootste deel van de winkels gezien hadden, wilden we gaan lunchen bij de McDonalds, omdat we geen zin hadden om veel geld uit te geven. Daar stond een enorme rij, dus we liepen verder en kwamen bij Subway terecht. Eigenlijk vind ik dat ook veel lekkerder. Met een broodje en een flesje drinken zijn we vervolgens een uur blijven zitten kletsen daar.

Omdat de binnenstad van Venlo niet zo heel groot is, waren we na het lunchen ook wel klaar met winkelen. Gelukkig scheen de zon. We zijn samen een wandeling gaan maken langs het water. Ik zag dat meteen voor me in de zomer, op een lekkere warme dag. Volgens mij kun je daar dan heerlijk zitten! Nu was het best fris, maar evengoed gezellig. We hebben op een bankje langs het water verder zitten kletsen.

Aankopen Venlo

Onderweg naar huis bedacht ik me dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel gekocht had. Ik kwam thuis met een pakje wenskaarten van de Action, een grappig bordje voor in mijn auto (Bitch on Board!) en een nieuwe base coat voor mijn nagels. Niet echt heel spannend. Nu vond mijn bankpas dat niet zo heel erg en ik had ook niet veel nodig. Het ging vooral om de gezelligheid! 🙂 Waarom we dit nooit eerder gedaan hebben weet ik niet, maar het is wel de makkelijkste manier om af te spreken als je redelijk ver uit elkaar woont.

10 reacties

 1. Dina

  Wat leuk dat jullie met elkaar hebben afgesproken! Ik sprak ook altijd met M. af in Venlo toen hij nog in Duitsland woonde.

 2. Peet

  Mooi makkelijk zo, op de helft af te spreken. Deed ik eerder ook wel eens met een vriendin. Wel grappig trouwens om dit bij al je contacten te doen, altijd op de helft afspreken. Moet je eens kijken hoeveel nieuwe plekjes Nederland je dan ontdekt 😉 (Waar zouden wij dan uitkomen trouwens… even Google mappen… Huis ter Heide! haha ben je daar ooit al eens geweest?)
  Maarehm… ik dwaal af… fijn dat het zo gezellig was en jullie weer lekker bijgekletst hebben!

 3. Sanne

  Ideaal om zo met elkaar af te spreken. Zal nog flink tegen gaan vallen zonder Ov-kaart straks. Leuke foto’s ook!

 4. Mich

  Toen ik de titel las dacht ik, wtf, waarvan is Venlo het middelpunt?? 😛
  Maar het lijkt mij een leuke plek voor een dagje uit, al ga ik niet graag naar Limburg voor de lol 🙂

  Dat T-shirt vind ik wel geweldig!!

  • Roxanne

   Tsja… het ligt ergens in het midden tussen Utrecht en Essen (Duitsland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.