Valentijn voor sarcasten

geplaatst in: Post | 6

valentijnbron

Valentijnsdag, wat moet ik ermee? Eigenlijk niet veel, want volgens mij is het officieel juist een dag voor geheime liefdes. Ik heb geen geheime liefde, maar wel een relatie. Dan zou je natuurlijk met Valentijn iets leuks kunnen doen samen, maar ik ben over het algemeen zo romantisch als een betonblok. Nee, meestal ben ik juist één van die sarcastische mensen die het hardst roept dat je elkaar elke dag wel kunt vertellen dat je elkaar lief vindt en dat je ook best op een willekeurige dag een kaartje kunt sturen of een bloemetje mee kunt nemen. Sterker nog, ik vind de dag waarop ik Pel heb leren kennen veel leuker om te vieren. Dat zegt ons tenminste iets. Elk jaar roep ik hard dat ik niet aan Valentijn doe en meestal eindigt het toch met een kaartje, iets lekkers of een andere verrassing. Het moet dan ook niet zo zijn dat de ander teleurgesteld is dat ik niets heb gedaan, dan voel ik me weer schuldig. Lekker tegenstrijdig weer. Dit jaar heb ik er echt niets aan gedaan. Ik heb niets verstuurd en het is voor mij gewoon een normale vrijdag.

Dat ik niets gedaan heb, wil natuurlijk niet zeggen dat anderen er niets aan doen. Toch lagen er vandaag twee lieve kaartjes in de brievenbus. Nee, ik heb nog altijd geen geheime liefde (waar ik van op de hoogte ben), maar wel een lief vriendinnetje. Dat vind ik dan toch weer lief. Ook mijn sarcastische persoontje moet daarvan glimlachen. Ja, de liefde is toch best mooi. Ook op Valentijnsdag.

6 reacties

 1. Shanti

  Haha, dat klinkt als mijn vriend “ik heb geen commerciële dag nodig om je te laten merken dat ik van je hou”. Wij hebben dan ook nog nooit wat aan Valentijnsdag gedaan 😉

 2. Sanne

  Wij doen hier ook niet aan Valentijn. Belachelijk dat je op dat soort dagen ineens romantisch gaat zijn. Daarbij is het dan geen verrassing meer, omdat men verwacht dat je als partner iets aan Valentijn doet. Terwijl het veel leuker is om plotseling verrast te worden.

 3. Daan

  Het is een van die dagen die compleet langs me heen gaan. Heerlijk. Geen tv, minimale radio, dan ontwijk je gekkigheid wel! :p

 4. Khim

  Dus jij vind dat sarcastisch? Ik denk dat dat niks met sarcasme te maken heeft. Valentijnsdag en al de andere dagen zoals Moederdag, Vaderdag vallen daar ook onder, niks dan alleen maar commercie. Zomaar je moeder verrassen met een bos bloemen, je vader met een stripboek verrasssen, etc. kun je ook spontaan doen. Mijn vriend en ik vieren ook vaak onze dag toen het aan ging, veel leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.